torstai 1. lokakuuta 2015

Munakoisohoito Australiasta

Ottaen huomioon ne miljoonat dollarit, joita syöstään syöpätutkimukseen vuosittain, on vaikea kuvitella todellista hoitoa, joka on peräisin Australian karjapaimenilta. Silti näin tapahtui 25 vuotta sitten, kun tohtori Bill Cham löysi ja kehitti yhden uusimmista ja merkittävimmistä hoidoista ihosyöpään.

Munakoisohoito eli BEC-5 tehoaa lähes joka kerta, kun sitä käytetään kahdessa yleisimmässä ihosyöpätyypissä, perussolukarsinooma (basal cell carsinooma - BCC) ja suomusolukarsinooma (squamous cell carcinoma - SCC) vahingoittamatta millään tavalla normaalia ihoa. Itse asiassa 70 000 australialaista on jo parantanut ihosyöpänsä BEC-5:llä lähes ilman sivuvaikutuksia ja kasvojen rumentamista, joita leikkaus usein aiheuttaa.

Lehmien inspiroima syöpähoito
Paikallinen eläinlääkäri Merv Gilliver esitteli Devil’s Apple -kasvin tohtori Bill Chamille 1970-luvun lopulla. Hän selitti Chamille, että sikäläiset maanviljelijät käyttivät Delvil’s Apple -puun mehuja hoitaessaan karjansa silmäsyöpiä. Tohtori Cham ryhtyi pikaisesti tutkimaan Devil’s Apple -kasvia ja vähitellen hän havaitsi, että se sisälsi soluja tuhoavia alkaloideja, joilla oli syöpää estäviä ominaisuuksia.

Myöhemmin Cham havaitsi, että näitä alkaloideja esiintyy myös tutummassa munakoisossa. Ennen pitkää tämän lääkärin laajat ihosyöpäkokeilut johtivat yhdistelmään, joka nyt tunnetaan Curaderm BEC-5:nä.

Kuinka se toimii
BEC-5 on todellisuudessa yhdistelmä molekyylejä, jotka muistuttavat paljon ihmisen kolesterolia. Näitä molekyylejä nimitetään solasoniineiksi ja solamargiineiksi. Niillä ei sinänsä ole syöpää ehkäisevää vaikutusta, koska ne eivät kykene tunkeutumaan soluihin, ei syöpä- eikä normaaleihin soluihin. Tehotakseen niiden on päästävä solujen sisään.
Kuvaan tulevat glykosidit, jota nimeä käytetään kuvaamaan molekyylejä, joihin on kiinnittynyt erilaisia yksinkertaisia sokereita. Yksi erityinen glykosidi, ramnoosi, voi valikoiden kiinnittyä reseptoreihin, joita on vain ihosyöpäsolujen solukalvoissa ja aktiinisessa keratoosissa (suomuinen, rupimainen ihosyövän esiaste). Kun nämä yhdistyvät, ramnoosi, solasoniini ja solamargiini pääsevät syöpäsoluihin, missä ne tappavat nämä tuhoamalla niiden lysosomit (voimakkaita entsyymejä sisältävät pussit, jotka puhjettuaan voivat syödä kaikki solut sisältä päin).

Syövän potkaiseminen ulos
Ensimmäisessä raportoidussa BEC-5 -tutkimuksessa verrattiin sen vaikutuksia plaseboon kahdessa eri tyyppisessä ihosyövässä - perussolu- ja suomusolusyövässä - sekä aktiinisessa keratoosissa. Kaikki 28 BEC-5 -hoitoa saaneet potilaat paranivat kaikista perussolusyövistään, kun yksikään plaseboryhmän potilas ei parantunut. Lisäksi 20 koehenkilöä, joilla oli suomusolusyöpä, parani täysin BEC-5 -hoidolla 11 viikossa tai lyhyemmässä ajassa. Kaikki aktiininen keratoosi -ryhmän koehenkilöistä paranivat myös täysin vain kuudessa kuukaudessa tai lyhemmässä ajassa.
Eräässä toisessa tutkimuksessa, jossa käytettiin hieman erilaista BEC-5 -versiota nimeltä BEC-2 13 koehenkilöllä, 83 % syövistä parani alle kahdessa kuukaudessa.
Vuonna 2002 kaksi lääkäriä (ihotautiosasto, Royal London Hospital), jotka käyttivät BEC-5:ttä muutamien potilaiden perussolukarsinooman hoidossa, raportoi, että kummassakin kokeilussa noin 78 % koehenkilöistä parani täysin 8 viikossa saatuaan kaksi päivittäistä annosta. Vain muutama potilas kertoi saaneensa ihon ärsytystä ja punoitusta.
Heidän johtopäätöksensä mukaan BEC-5 on turvallinen ja tehokas valmiste. He nimittivät sitä ihanteelliseksi hoidoksi avohoitopotilailla ja kustannustehokkaaksi vaihtoehdoksi niin primaarisen kuin sekundaarisen ihosyövän hoidossa. BEC-5:tä käyttäneiden potilaiden jatkotutkimukset osoittavat, että kun heidän syöpänsä tai aktiininen keratoosinsa paranee, se ei uusiudu.

Curaderm-hoidon tukahduttaminen
Vaikka tohtori Chamin Curaderm-tuotetta sai ennen reseptivapaasti Australiassa, ihotautilääkärit ryhtyivät pian lobbaamaan sen käyttöä vastaan pakottaen hallituksen määräämään sen reseptilliseksi (ja jos tuote Australiassa on reseptillinen, sitä ei saa mainostaa, joten suuri yleisö ei ole edes tietoinen tästä tuotteesta!)
Äskettäin tuote sai kuitenkin Vanuatun (Tyynellä valtamerellä) terveysosaston hyväksymisen luokiteltavaksi reseptivalmisteeksi “muiden paitsi melanoomaihosyöpien hoitoon.”
Tohtori Chamin tuote löytyy www.antiaging-systems.com ja hoitokonsultit numerosta (602)490-8030.

Tohtori Chamin mukaan BEC-5 tehoaa erittäin pienillä annoksilla ja usein käytettynäkin se on turvallinen. Tavallisesti sitä käytetään kahdesti päivässä iholle tai paljon useammin - jopa 10 kertaa päivässä - jos halutaan nopea parantuminen.
Muistakaa kuitenkin, että vaikka nämä tutkimustulokset ovat sangen lupaavia, on tärkeää kysyä lääkäriltä ennen BEC-5 -kokeilua. Ja koska ihosyöpä (erityisesti suomuinen solusyöpä) voi laiminlyötynä olla hyvin vaarallinen, on parasta kääntyä myös ihotautilääkärin puoleen.

5 seikkaa, jotka tulisi tietää ihosyövästä
Tässä on viisi päätekijää, jotka vaikuttavat ihosyöpäriskiin:

  1. ihon pigmentti ja kyky ruskettua
  2. perinnöllisyys
  3. altistuminen kemikaaleille
  4. auringonvalon määrä
  5. autoimmuunilääkkeen käyttö elinsiirron jälkeen
Mitä ihosyövän ehkäisemiseksi voi tehdä? Vältä liiallista UV-säteilyä ja kemikaaleja. Ihosi kiittää sinua.

Suomennos Jussi Yli-Panula

Lähde: Tomorrow’s Cancer Cures Today,  25 secret therapies from around the world (Allan Spreen, M.D.)

Viitteet

Munakoisohoito Australiasta

  1. http://www.vanuatumedicaLcom/cham_interview
  2. Cham BE, Daunter B, Evans RA. "Topical treatment of malignant and premalignant skin lesions by very low concentrations of a standard mixture (BEC) of solasodine      alkaloids." Cancer Letters 1991;59: 183-192
  3. Cerio R, Punjabi S. (Dermatology Department, 2nd floor
  4. Outpatient Building, Royal London Hospital, Whitechapel, London El188. Telephone 020 7377 7000.) "Clinical Appraisal of BEC5." Letter dated April 23, 2002

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti