perjantai 2. lokakuuta 2015

Syöpää tuhoava supervitamiini

Olet todennäköisesti kulautellut sitä pitkästä lasista joka aamu jo vuosia ja napsinut sitä pillereinä joka päivä estääksesi flunssan. Kyllä, tarkoitan vanhanaikaista kunnon C-vitamiinia. Jo vuosikausia olemme tienneet, että kyseessä on avainantioksidantti, joka  on ratkaisevan tärkeä kroonisten tautien ehkäisemisessä, mutta usko tai älä, C-vitamiini näyttelee keskeistä osaa myös syöpähoidossa.
Jo 1970-luvulla amerikkalainen biokemisti Linus Pauling keksi, että tällä huokeimpiin ja yleisimmin käytettyihin vitamiineihin kuuluvalla ravinteella on myös kyky toimia vahvana luonnollisena kemoterapian muotona, kun sitä annetaan suonensisäisesti. Pian tämän löydön jälkeen suonensisäisen hoidon mahdollisuus peittyi kiistaan ja kliinisissä tutkimuksissa käytetyt huonot tutkimusmenetelmät olivat myös syynä sen syrjäyttämiseen.
Hyvä uutinen on, että tiedemiehet ovat uudelleen alkaneet tutkia suonensisäisen C-vitamiinin merkitystä syöpähoidossa ja tähänastiset tulokset näyttävät enemmän kuin lupaavilta klinikoilla kautta maan.

Vaatimaton vitamiini, jolla on suuret mahdollisuudet
Jotta voisimme ymmärtää, kuinka C-vitamiini voi pysäyttää joitakin syöpiä, palaan hieman takaisin ja selitän kuinka se toimii elimistössämme.
Päivittäin käytettynä C-vitamiini osallistuu kollageenin muodostamiseen. Kollageeni on tärkeä proteiini, jota käytetään tuottamaan ihoa, jänteitä ja verisuonia. Se on välttämätön haavojen parantumisessa ja luuston sekä hampaiden korjaamisessa. Koska C-vitamiini on vesiliukoinen (tarkoittaa, että keho ei voi varastoida sitä ja kaikki ylimääräinen veressä oleva C-vitamiini poistuu virtsan mukana), sitä on saatava ravinnosta jatkuvasti kehon tarpeisiin.
Olet ehkä kuullut C-vitamiinia kutsuttavan antioksidantiksi eli ravinteeksi, joka ehkäisee vapaiden radikaalien vaurioita. Vapaat radikaalit ovat päivittäisen elämisen ja hengittämisen sivutuotteita, mutta niitä syntyy paljon enemmän liikunnan aikana sekä savulle ja kemikaaleille altistumisesta. Vanheneminen ja kaikenlaisten terveysongelmien puhkeaminen johtuu paljolti niiden keräytymisestä.
C-vitamiinin vähemmän tunnettuja ja tärkeimpiä ominaisuuksia on kuitenkin sen kasvainten kasvua ehkäisevä vaikutus. Immuniteettijärjestelmämme tarvitsee C-vitamiinia tuottamaan erikoistuneita soluja, jotka ehkäisevät syöpää ja infektioita. Ongelmana on, että mitä mitä enemmän stressiä immuniteettijärjestelmään kohdistuu, sitä enemmän C-vitamiinia kuluu.
Lyhyesti, C-vitamiinilla on monia tärkeitä tehtäviä ja koska keho ei tuota eikä voi varastoida sitä pitkäksi aikaa, sitä on saatava paljon. Mutta kuinka paljon sitä tarvitaan ja kuinka sitä tulisi ottaa, on kauan ollut C-vitamiini-/syöpäkeskustelun aiheena.(1)

Viisi faktaa C-vitamiinista lyhyesti

  • C-vitamiini on välttämätön elämälle
  • Useimmat nisäkkäät tuottavat itse C-vitamiininsa sisäisesti. Ihmiset muodostavat harvinaisen poikkeuksen
  • Liikakuumentaminen tuhoaa ruoan C-vitamiinin
  • Aikuisten C-vitamiinin saantisuositus on 90 mg miehillä ja 75 mg naisilla.
Syöpää tuhoava vitamiini
Vuonna 1966 tohtori Ewan Cameron tähdensi, että kasvainten tuottamat entsyymit voivat hajottaa “solujen välisen laastin”, normaalien solujen välisen sideaineen kudoksissa. Muutamia vuosia myöhemmin vuonna 1973 tohtori Cameron popularisoi filosofian tohtori Linus Paulingin kanssa havainnon, että C-vitamiini voi kirvoittaa normaaleja soluja ehkäisemään näitä entsyymejä.
Pian tämän jälkeen Pauling ja Cameron tekivät useita tutkimuksia testatakseen C-vitamiinin tehoa syöpäpotilailla. Vuoden 1976 tutkimuksessa sadalle koehenkilöille, jolla oli terminaalisyöpä, annettiin C-vitamiinia ravintolisänä (10 g päivässä) suonensisäisesti ja heitä verrattiin kontrolliryhmän tuhanteen potilaaseen, jotka olivat samassa asemassa ja joita samat kliinikot hoitivat samassa skotlantilaisessa sairaalassa. He totesivat, että suonensisäisesti C-vitamiinia saaneet potilaat elivät 4,2 kertaa verrokkeja kauemmin.
Elokuussa 1976 (viisi vuotta tutkimuksen aloittamisesta) 18 C-vitamiinilla hoidetusta sadasta potilaasta oli vielä elossa, kun taas kaikki verrokit olivat kuolleet. Kaiken kaikkiaan sata askorbiinihapolla hoidettua potilasta eli keskimäärin 300 päivää verrokkeja kauemmin elämänlaadun ollessa parempi.(2)
Vuonna 1978 askorbiinihapolla tehtiin uusi tutkimus. Tutkimuksessa, johon osallistui 100 potilasta ja 1000 verrokkia, tarkasteltiin elinajan pidentymistä erikseen syöpätyypin mukaan. Tutkijat totesivat, että kussakin syöpätyypissä elinaika oli pidentynyt.

Tiesulku tutkimuksissa
Kuten jo tiedämme, valtavirran lääketiede ei hyväksy käsitettä, että vitamiinit muodostaisivat käyttökelpoisen syöpähoidon näin nopeasti. Ei siis ole suuri yllätys, että kun Mayoklinikan tutkijat testasivat Paulingin ja Cameronin löytöjä kahdessa omassa satunnaistetussa ja plasebokontrolloidussa tutkimuksessaan vuonna 1979, 10 mg C-vitamiinia päivässä saaneiden terminaalisyöpäpotilaiden ja plaseboryhmän välillä ei ollut eroa.
Kuinka voi olla, että Paulingin ja Cameronin tulokset erosivat näin radikaalisti Mayoklinkan tutkijoiden tuloksista?
Ilmeisin syy oli se, että Pauling ja Cameron antoivat C-vitamiinin suonensisäisesti ja Mayoklinikan tutkimuksessa se annettiin suun kautta. Tämä ero, jonka Pauling tiesi jo silloin ja me tiedämme tänään, on ratkaiseva, kun otetaan huomioon C-vitamiinin imeytyminen ja vaikutus. Suonensisäinen annos voi johtaa paljon suurempaan pitoisuuteen veressä suun kautta saatuun annokseen verrattuna. Ja pitoisuudet, jotka ovat myrkyllisiä tietyn tyyppisille syöpäsoluille viljelmissä, voidaan saavuttaa vain antamalla C-vitamiinia suonensisäisesti.(4)
Hiljattain kaksi arvostettua tukijaa (National Institutes of Health) esitti, että annostustapa on todellakin saattanut olla avainasemassa 1970-luvulla todetussa poikkeamassa. Vuonna 2004 tehdyssä tutkimuksessa 17 terveelle vapaaehtoiselle annettiin C-vitamiinia sairaalaoloissa joko suonensisäisesti tai suun kautta ja plasmapitoisuus mitattiin 1-100 gramman annoksilla. He totesivat, että “plasman C-vitamiinin huippupitoisuudet olivat suuremmat annettaessa suonensisäisesti kuin suun kautta annettaessa.” Itse asiassa suonensisäisesti annetun C-vitamiinin pitoisuus oli 6,6 kertainen suun kautta saatuun pitoisuuteen verrattuna.(5)

Avain C:hen
Näistä uskomattomista tuloksista seuraa luonnollisesti kysymys, mitä ihmeessä C-vitamiini todellisuudessa tekee estäessään syöpää näin hyvin? Tarkkaa mekanismia ei tunneta, mutta tiedämme, että osaksi se johtuu pro-oksidanttivaurioiden nopeutumisesta kasvainsoluissa. Yksinkertaisesti sanottuna, kun C-vitamiinin imeytyminen lisääntyy ja kun pitoisuus nousee riittävästi, se alkaa toimia pro-oksidanttina antioksidantin sijasta, koska se alkaa vuorovaikuttaa soluissa olevan kuparin ja raudan kanssa aiheuttaen reaktion, joka tuottaa pieniä määriä vetyperoksidia (samaa peroksidia, jolla tapetaan bakteerit haavoissa ja hankaumissa). On mielenkiintoista, että valkoiset verisuolut kykenevät tuottamaan ja hajottamaan omaa peroksidia tappamaan bakteereja, mihin syöpäsolut eivät pysty, koska niiltä puuttuu katalaasientsyymi. Kyse on siis siitä, että suonensisäisesti suurena annoksena annettu C-vitamiini tuottaa peroksidia ja peroksidin muodostumisen jatkuminen saa syöpäsolut hajoamaan.(6)
Tässä yhteydessä minun on mainittava, että monet koululääketieteen onkologit sanovat, että pienet C-vitamiiniannokset todellisuudessa saattavat auttaa syöpäsoluja siten, että ne tekevät niille mahdolliseksi ehkäistä vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita, jotka kemoterapia ja sädehoito aiheuttavat. Muista kuitenkin, että ainoastaan merkittävän suuret C-vitamiiniannokset muodostavat selektiivisesti peroksidia syöpäsoluissa siinä määrin, että nämä kuolevat ja että nämä kasvaimille myrkylliset annokset voidaan saada vain suonensisäisellä annostuksella.(7)

Suonensisäisesti annetun C-vitamiinin tulevaisuus
Vaikka C-vitamiinia on annettu suonensisäisesti jo vuosikymmeniä ja vaikka koululääketiede kerran lakaisi sen sivuun, se on selvästi tulossa takaisin. Uusia tutkimuksia ja todistusaineistoa suonensisäisen C-vitamiinin tehosta syöpähoitona ilmestyy hitaasti mutta varmasti, ja sana tästä uskomattomasta syöpähoitovaihtoehdosta leviää yhä laajemmalle.
Vuonna 2006 Canadian Medical Association Journal julkaisi tiedot kolmesta suonensisäisestä syöpätutkimuksesta. Ne ovat osoituksena tämän uskomattoman vitamiinin voimasta.(8)
Tapaus yksi: 51-vuotias nainen, jolla oli kasvaimia munuaisissa, kieltäytyi perinteisestä hoidosta ja sai sen sijaan 65 g C-vitamiinia suonensisäisesti kaksi kertaa viikossa. 10 kuukauden kuluttua hänen kasvaimensa olivat poissa ja hänen syöpänsä pysyi täydellisessä remissiossa neljän vuoden ajan.
Tapaus kaksi: 49-vuotias mies, jolla oli kasvain rakossa ja useita kasvaimia oli etäpesäkkeinä, kieltäytyi kemoterapiasta ja säteilyhoidosta ja aloitti sen sijaan suonensisäisen ohjelman C-vitamiinilla kahdesti viikossa ja jatkoi sitä kolmen kuukauden ajan ja sen jälkeen 30 g kerran joka toinen kuukausi neljän vuoden ajan. Noiden neljän vuoden aikana hän toisinaan otti hoitoja useammin. Yhdeksän vuotta myöhemmin mies on hyvässä kunnossa eikä syöpä ole uusiutunut tai levinnyt. Canadian Medical Association Journal -lehden artikkelin kirjoittajat huomauttavat, että lihasinvasiivisen rakkosyövän vakiohoito on täydellinen tai osittainen rakon poisto. Ilman leikkausta hoidettuna tämän tyypin syöpä “lähes aina” leviää muihin elimiin “lyhyessä ajassa”.
Tapaus kolme: puolen vuoden sädehoidon jälkeen lymfoomaa sairastava 66-vuotias nainen kieltäytyi kemoterapiasta ja aloitti suonensisäisen C-vitamiinihoidon. Hänelle annettiin 15 g kahdesti viikossa kahden kuukauden ajan. Hänen ohjelmaansa jatkettiin vielä 19 kuukautta harvemmin annoksin. 10 vuotta myöhemmin potilas voi hyvin ja on vapaa syövästä.
Vaikka suonensisäistä C-vitamiinihoitoa ei vielä voi nimittää parannuskeinoksi, se on hyvin lupaava ja sitä voidaan käyttää tukihoitona muiden syöpähoitojen yhteydessä. Ja vaikka sitä ei todennäköisesti kovin pian nähdä valtavirran onkologin hoitovalikoimassa, hyvä uutinen on se, että tätä hoitoa antavia klinikoita on ympäri maailman. Joten jos sinulla tai läheiselläsi on syöpä, suonensisäinen C-vitamiini saattaa olla arvokas lisä käyttökelpoisena ja lupaavana hoitovaihtoehtona.

Suomennos Jussi Yli-Panula
lootuskirja@kolumbus.fi


Lähde: Tomorrow’s Cancer Cures Today
25 secret therapies from around the world
(Allan Spreen, MD)


Viitteet

Intravenous Vitamin C: Cancer-Killing Supervitamin

  1. http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002404.htm
  2. Cameron E, Pauling L. "Supplemental Ascorbate in the supportive treatment of cancer: Prolongation of survival times in terminal human cancer." Proc Natl Acad Sci 1976; 73: 3,685-9
  3. Cameron E, Pauling L. "Supplemental Ascorbate in the supportive treatment of cancer: Re-evaluation of survival times in terminal human cancer." Proc Natl Acad Sci 1976; 75: 4,538-42
  4. Padayatty SJ, Levine M. "Reevaluation of Ascorbate in cancer treatment: Emerging evidence, Open minds and serendipity." J of Am ColI Nutr 2000; 19: 423-425
  5. http://www.townsendletter.com/Oct2004/warcancer1004.htm
  6. http://www.cmaj.ca/cgi/content/fuIl1174/7 /937
  7. http://www.orthomolecular.orgllibrary/ivccancerpt.shtml
  8. "Intravenously Administered Vitamin C as Cancer Therapy: Three Cases" Canadian Medical Association Journal 2006; 174(7)
  9. www.nih.gov

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti