torstai 1. lokakuuta 2015

Sairaanhoitaja Caissen syöpätee

“Suunnattomia summia on kerätty ja osoitettu viralliseen syöpätutkimukseen viimeisten 50 vuoden aikana ilman, että tuskin mitään uutta on löydetty. Tämä saa nämä säätiöt näyttämään melko typeriltä, jos tuntematon kanadalainen sairaanhoitaja keksi tehokkaan hoidon syöpään!”- Rene Caisse

Erikoislaatuisimpiin vaihtoehtoisiin syöpähoitoihin kuuluu muinainen Amerikan alkuperäiskansan yrttiyhdistelmä, jota on käytetty satoja vuosia syövän voittamiseen - ja sen takana oleva tarina on melko ainutlaatuinen.
Tarkoitan Essiac-teetä, joka on voimakas yrttisekoitus. Sen keksi kanadalainen sairaanhoitaja Rene Caisse ja siitä tuli tehokas ase kaikenlaisia syöpiä vastaan. Sairaanhoitaja Caisse onnistui Essiacilla aikanaan niin hyvin, että häntä nimitettiin Kanadan syöpäsairaanhoitajaksi. Hän hoiti tuhansia potilaita, joita tuli kaikkialta saamaan hoitoa salaisella yrttiyhdistelmällä.
Huolimatta vuosia kestäneestä menestyksestä syövän voittamisessa virallinen lääketiede ei koskaan antanut hyväksymisleimaa Essiacin tehokkuudelle, ja Kanadan valtio pyrki jatkuvasti pysäyttämään sen käytön.
Silti Caissen ja monien muiden kokoama kliininen todistusaineisto, joka on lisääntynyt vuosien varrella, on selvästi osoittanut tämän synergeettisen yrttisekoituksen voiman.

Uskomaton yrttilöytö
Kaikki alkoi jo vuonna 1922, kun kanadalainen sairaanhoitaja Rene Caisse havaitsi arpikudoksen hoitamansa vanhan kanadalaisnaisen rinnassa. Se johtui syövästä, joka oli todettu hänellä vuosia aikaisemmin. Arpea koskevaan kysymykseen nainen vastasi kaihtaneensa ajatusta rintaleikkauksesta eikä hänellä olisi ollut siihen varaakaan. Onneksi hän pian tämän jälkeen tapasi vanhan intiaaniparantajan, joka kertoi voivansa parantaa hänen rintasyöpänsä yrttiteellä. Hän teki rohkean ratkaisun ja noudatti parantajan neuvoja ja otti hänen teetään. Lähes 30 vuotta myöhemmin hän oli hengissä ja riittävän terve välittämään Caisselle luettelon tehokkaista yrteistä.
Luettelo oli Caissen pöydällä vielä vuotta myöhemmin, kunnes eläkkeellä oleva lääkärituttava sanoi Caisselle, että jos useammat ihmiset käyttäisivät suolaheinää, “maailmassa olisi vähän syöpää”. Muistaessaan tuon saman yleisen yrtin kuuluvan vanhan parantajan sekoitukseen Caisse päätti kokeilla tätä yrttiteetä itseensä, jos hän joskus sairastuisi syöpään. Hänen tilaisuutensa tuli kuitenkin odotettua pikemmin. Caissen täti sai mahasyövän ja hänen lääkärinsä antoivat hänelle vain kuusi kuukautta elinaikaa. Lääkäreillä ei enää ollut tarjolla yhtään hoitoa.
Koska kenelläkään ei ollut mitään menetettävää, Caisse antoi tädilleen yrttiteehoidon tämän lääkärin suostumuksella - ja entä tulos? Hänen tätinsä eli vielä 21 vuotta vapaana syövästä.
Myöhemmin Caisse antoi teetä omalle 72-vuotiaalle äidilleen, jolla oli todettu maksasyöpä, jonka leikkaaminen ei ollut mahdollista. Äidille oli annettu vain päiviä elinaikaa, mutta hänkin eli vielä 18 vuotta yrttiteen ottamisen jälkeen.(1)

Essiac-resepti
Alkuperäinen luettelo, jonka vanha nainen oli antanut Caisselle, sisälsi kahdeksan erilaista yrttiä. Vuosien mittaan hän kykeni hiomaan tähän luetteloon perustuvaa yhdistelmää testaamalla erilaisia yrttiyhdistelmiä laboratoriohiirillä ja syöpäpotilailla. Alkuperäinen yhdistelmä:

  • takiaisenjuuri
  • ahosuolaheinä
  • Intian raparperinjuuri
  • vesikrassi
  • Maarian ohdake
  • puna-apila
  • merilevä
Mutta pitkien tutkimusten jälkeen hän kykeni supistamaan teensä neljäksi pääyrtiksi, joiden hän totesi tehoavan syöpään parhaiten:
  • takiaisenjuuri
  • ahosuolaheinä
  • punajalava
  • Intian raparperi
Caisse antoi yhdistelmällensä nimen Essiac eli Caisse takaperin luettuna.
Pian tämän jälkeen Caisse avasi syöpäklinikan, jota hän johti useiden lääkäreiden valvonnassa ja tarkkailussa. Hän hoiti tuhansia potilaita salaisella Essiac-reseptillään. Hän ja hänen lääkärinsä ponnistelivat löytääkseen yrtit, jotka tehokkaimmin pienensivät kasvaimia. He antoivat ruiskeita kustakin yrtistä erikseen. Kun he löysivät kasvaimia kutistavan yrtin, he antoivat sitä potilailleen ruiskeena ja kolmea muuta yrttiä annettiin teenä kehon puhdistamiseen.
Caisse hoiti tuhansia syöpäpotilaita Essiacilla ilmaiseksi ja hänen hoitonsa olivat niin tehokkaita, että vuonna 1938 55 000 allekirjoitusta kerättiin vetoomukseen, joka esitettiin Ontarion lainlaatijoille, jotta hänet valtuutettaisiin harjoittamaan praktiikkaa syöpähoidossa Ontariossa. Aloite hylättiin vain kolmella äänellä ja samana vuonna Kanadan lääkintäviranomaiset tutkivat hänen klinikkansa ja nopeasti julistivat Essiacin “tehottomaksi”.(1) Ilmeisestikään “vallanpitäjien” hallinta lääkehoidosta ei vain rajoitu Yhdysvaltoihin!

Lääketieteen vallanpitäjien harjoittama painostus
Tuohon aikaan Caisse ei aluksi itse ollut tietoinen hallinnasta, joka lääketieteen ja lääketeollisuuden vallanpitäjillä oli. Hän sanoi, että “Tuolloin en ollut tietoinen organisoidusta pyrkimyksestä estää syöpähoidon löytyminen, varsinkin kun sen takana oli riippumaton tutkija, jolla ei ollut yhteyttä yksityisillä tai julkisilla varoilla tuettuun järjestöön”. 

Meille ei tule yllätyksenä, että lääkeinstituutio oli tällainen uhka Caisselle, koska Essiac on halpa ja myrkytön. Ja sekään, että hän ei ottanut rahaa hoidoistaan ei auttanut asiassa. Todellisuudessa kyse oli siitä, että juuri hänen olemassa olonsa oli uhka lääkäreille ja lääketeollisuudelle, jotka keskittyivät lähes yksinomaan syöpähoidoilla saatuihin voittoihin.
Kun vetoomus oli toimitettu Ontarion valtiolliseen terveyden ja hyvinvoinnin ministeriöön, pidätysuhkaukset jatkuivat häntä kohtaan, kunnes hän lopulta päätti vetäytyä julkisuudesta.
Vuonna 1942 Rene Caisse joutui lopulta sulkemaan klinikkansa, ja jatkuvien tutkimusten uuvuttamana hän vei neljän yrtin reseptinsä tohtori Charles Bruschin klinikalle. Heistä tuli työtovereita ja pian tämän jälkeen he palasivat alkuperäiseen kahdeksan yrtin sekoitukseen, jota he antoivat yrttiteenä aivan kuten Ojibwa-intiaanit olivat alun perin tehneet.
Lopulta vuonna 1977 Caisse luovutti salaisen neljän yrtin reseptinsä Resperin Corporation -yhtiölle Ontariossa vain vuotta ennen kuolemaansa. Hänen tarkoituksensa oli, että se tulisi myyntiin testauksen jälkeen. Caisse myi Essiac-reseptinsä symbolisesta yhden dollarin hinnasta. Hänestä tuntui, että vihdoinkin hän oli löytänyt yrityksen, joka voisi toteuttaa hänen parantamislupauksensa ihmiskunnalle.
Mutta vuonna 1982 vain muutamia vuosia hänen kuolemansa jälkeen Resperinin Essiac-tutkimukset lopetettiin jälleen Kanadan hallituksen toimesta. He väittivät, että Resperinin tutkimusmenetelmät olivat “vääriä”.

Todiste lupauksen takana
Kullakin Essiacin yrtillä on oma kemiallinen rakenteensa ja vaikutuksensa elimistöön, ja näistä ainutlaatuisista vaikutuksista on runsaasti tutkimuksia.
Takiaisenjuuri: vuonna 1966 unkarilaiset tutkijat totesivat takiaisenjuuren syövän vastaisen vaikutuksen, joka perustuu inuliiniin. Se kiinnittyy valkoisiin verisoluihin ja parantaa niiden toimintaa.(3) Essiac sisältää myös bentsaldehydiä, jolla on merkittäviä syöpää torjuvia vaikutuksia ihmisillä.
Ahosuolaheinä on yleinen kansanlääke. Syöpähoidossa sitä käytettiin jo 1740-luvulla. Siinä on runsaasti vitamiineja ja kivennäisiä. Lisäksi se sisältää lehtivihreää, joka auttaa kuljettamaan happea soluihin. Kansanlääkkeenä sitä on käytetty myös lievittämään hiertymiä ja palovammoja.

Essiac-reseptin menestys
Rene Caisse käytti elämänsä yhdistelmänsä viimeistelyyn käytettävissään olevilla tutkimuksilla. Tehtävä oli vaivalloinen, koska jokaisella yrttiyhdistelmällä on erityinen vaikutus, joka voi muuttua, vaikka vain yksi ainesosa vaihdetaan. Alla oleva ohje luotiin vuosikymmenien kokeilujen ja tutkimusten jälkeen todellisilla syöpäpotilailla:

  • 13 desiä (6 1/2 kuppia, 1 kuppi - cup - noin 2 desiä) jauhettua takiaisenjuurta
  • 453 g jauhettua ahosuolaheinää
  • 227 g jauhettua punajalavan kuorta
  • 28 g jauhettua Turkin raparperia
Sekoita ainesosat hyvin ja säilytä lasipurkissa kuivassa pimeässä kaapissa. Sekoita 28 g yrttisekoitusta 0,9 litraan vettä. Kiehauta kannen alla nopeasti 10 minuuttia, sammuta liesi ja jätä lämpimälle keittolevylle yöksi (peitettynä), kuumenna kiehuvaksi ja anna seistä muutamia minuutteja. Siivilöi hienon siivilän läpi kuumiin steriloituihin pulloihin ja anna jäähtyä. Säilytä pimeässä viileässä kaapissa. Tee on pidettävä jääkaapissa avaamisen jälkeen.(2)
Punajalavan on osoitettu vaikuttavan kasvaimia ehkäisevästi ja ruoansulatusjärjestelmässä se estää tulehduksia. Se voitelee myös luustoa ja sisältää rasvahappoja. Punajalavassa esiintyvien rasvahappojen tapaan muidenkin rasvahappojen on osoitettu parantavan hiirien immuniteettijärjestelmää.(4)
Intian raparperissa on runsaasti rautaa, joka puhdistaa maksaa ja muuta elimistöä kuona-aineista. Ahosuolaheinän tapaan se sisältää aloe-emodinia, jonka on eläinkokeissa osoitettu ehkäisevän kasvaimia.(5,6)
Vaikka yksittäisistä yrteistä on paljon tutkimuksia, Essiacista kokonaisuutena on suoritettu vähän tutkimuksia.
Tohtori Brusch suoritti muutamia kokeita lääketieteellisessä keskuksessaan lähellä Bostonia. Eräässä tutkimuksessa, jossa hiiriin ruiskutettiin ihmisen syöpäsoluja, Essiac tappoi kasvaimia enemmän kuin kontrollihiirillä. Tohtori Brusch käytti Essiacia onnistuneesti myös omaan suolistosyöpäänsä. Hän kirjoitti myös vahvistetun kirjeen, että Essiac “lievittää kipua ja aiheuttaa syöpäkasvaimen taantumisen. Potilaiden paino kohosi ja heidän yleisterveytensä parani. Joissakin tapauksissa, jos kasvain ei hävinnyt, se voitiin poistaa leikkauksella leviämisriskin ollessa pienempi Essiacin jälkeen.”
Tuoreempi vuonna 2004 Essiacista tehty koeputkitutkimus eturauhassyöpäsoluilla osoitti, että Essiac kykeni pienillä annoksilla ehkäisemään kasvainsolujen kasvua samalla, kun se paransi immuunivastetta.(8) Lisäksi, kaksi Torontossa suoritettua tutkimusta esiteltiin luontaislääkäreiden kokouksessa vuonna 2006. Ensimmäisen mukaan sytotoksisuus eturauhassyöpäsoluja vastaan oli lisääntynyt kuten myös antioksidanttiominaisuudet.(8) Toisessa  tutkimuksessa rotille annettu Essiac osoittautui suojaavan suolistoa.(10)
Minulla (tohtori Brusch) on ensikäden kokemusta Essiacin vaikutuksista. Praktiikkani alkuvaiheessa eräs isä toi 13-vuotiaan poikansa vastaanotolleni, koska tämä oli saanut kiinteän, ruman kasvaimen polveensa. Kehotuksestani isä hankki diagnoosin. Pojan syöpä osoittautui niin pahaksi, että siihen tarvittaisiin kokeellinen kemoterapia. Lääkärit sanoivat, että pojalla ei olisi muuta mahdollisuutta ja että hänen edessään oli tämä vaarallinen hoito. Joka tapauksessa olisi erittäin todennäköistä, että hän menettäisi jalan polven yläpuolelta. Isä kieltäytyi ja silloin hänelle selvisi, että hänet ilmiannettaisiin lapsen huonosta kohtelusta  (pahoinpitelystä), koska hän kieltäytyi lääketieteellisestä “vakiohoidosta”.
Kokeellinen kemoterapia standardihoitona? Siinäpä yhdistelmä!
Niinpä tämä mies teki sen, mitä kuka isä tahansa tekisi, kun hänen oman lapsensa henki on panoksena. Hän taisteli poikansa elämästä pakenemalla Kanadaan keskellä yötä. Minä ajattelin, että tämän jälkeen en enää kuulisi tästä perheestä. Sitten - noin kolme vuotta myöhemmin - hontelo teini-ikäinen käveli vastaanotolleni. Kyseessä oli sama poika ilman möykkyä polvessaan ja molemmat jalat toimivat hyvin. Isä tuli perässä sanoen, että he eivät voi jäädä, koska hänestä oli edelleen pidätysmääräys. Hän oli kuitenkin halunnut minun näkevän, kuinka Essiac oli parantanut hänen poikansa.

Oikean ratkaisun löytyminen
Nykyään Essiac-teetä on tarjolla monia versioita, mikä voi olla hämmentävää parhaan reseptin ja tuotteen löytämisessä. Voin tosiaan ymmärtää, miksi Rene Caisse piti neljän yrtin Essiac-reseptin salassa. Hän ei luottanut, että ihmiset valmistaisivat sitä oikein ja ajatteli, että sitä muutettaisiin.
Vuonna 1988 tohtori Brusch luopui kahdeksan yrtin Essiac-yhdistelmän oikeuksista, mikä merkitsi, että ja maailmanlaajuiset valmistus- ja jakeluoikeudet siirtyivät Flora Inc -yhtiölle. Heidän Essiac-tuotteensa tunnetaan nykyään nimellä FlorEssence. Resperin, yhtiö, joka sai neljän yrtin yhdistelmän oikeudet suoraan Rene Caisselta, on sittemmin lopettanut yritystoiminnan, mutta vasta siirrettyään Essiac-reseptin oikeudet Essiac Canada International -yhtiölle.
Molemmat tarjoavat yrttiyhdistelmää sekä jauheena että käytännöllisempänä nestemäisenä versiona. Näin ollen markkinoilla on nykyään kaksi laillista reseptiä, joita valmistavat Essiac Canada International ja FlorEssence Flora. Jos  käyttäisin Essiacia osana syöpähoito-ohjelmaa, valitsisin ehdottomasti jomman kumman edellä mainituista tuotteista ja välttäisin muita tarjolla olevia versioita, jotka itse asiassa ovat muunnoksia näistä kahdesta.(11)

Vaikka Essiacin puolesta on paljon todisteita, minun on korostettava, että Essiac-tee on parasta käytettynä muiden syöpäohjelmien lisäksi, ei pääasiallisena hoitona. Essiacia voi turvallisesti ottaa muiden syöpähoitojen yhteydessä ja sitä voidaan ottaa joka päivä. Syöpähoidon lisäksi sitä voidaan käyttää ennaltaehkäisevästi immuniteettijärjestelmän terveyden ylläpitämiseen.
Jos päätät kokeilla Essiacia, sinun sijassasi seuraisin Rene Caissen jalanjälkiä ja joisin teen 48 tunnin kuluessa sen valmistamisesta. Postitilauksena se saattaa olla useita kuukausia vanhaa tai jopa vanhempaa, kun otetaan huomioon toimituksen kesto valmistuksen ja varastoinnin jälkeen. On luonnollisesti parasta, jos voit itse kasvattaa yrttisi.

Suomennos Jussi Yli-Panula
lootuskirja@kolumbus.fi


Lähde: Tomorrow’s Cancer Cures Today
25 Secret therapies around the world

Essiac Canada International
(888)-900- 2299
www.essiac-canada-intl.com

Flora Inc. USA
(800)446-2110
www.florahealth.com



Viitteet
Essiac Tea: Nurse Caisse's Anti-Cancer Herbal Brew
(I) http://www.essiacinfo.org/
(2) http://www.healthfreedom.info/Cancer%20Essiac.htm
(3) Dombradi CA, Foldeak S. "Screening report on the antitumor activity of purified Arctium lappa extracts." Tumori 1966; 52: 173-6.
(4) Ottenweller J, et al. "Inhibition of prostate cancer-cell proliferation by Essiac." J Altern Complement Med 2004; 10(4): 687-91
(5) Kupchan SM, Karim A. "Tumor inhibitors: 114. Aloe emodin: antileukemic principle isolated from Rhamnus frangula L." Lloydia 1977; 39(4): 223-4
(6) Masuda T, Ueno Y. "Microsomal transformation of emodin into a direct mutagen." Mutat Res 1984; 125: 135-44.
(7) Russfield AB. "Pathology report. Project no C-114 [Essiac experiments].” Cambridge (MA): Biotech Research Consultants, 1959
(8) Wong CK, et al. "Immunomodulatory and anti-tumor polysaccharides from medicinal plants." J Int Med Res 1994; 22: 299-312
(9) Kennedy DA, et al. "In vitro analysis of herbal compound Essiac." Toronto, 2006.
(10) Blair, JN, et al. "An in vivo analysis of the herbal compound Essiac." Toronto, 2006
(11) http://www.florahealth.com/Flora/Home/canada/Products/R8070.asp

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti