lauantai 3. lokakuuta 2015

Luonnon salainen vitamiini syöpään

Yli 150 vuotta siten kaksi ranskalaista kemistiä löysi luonnonyhdisteen karvasmanteleista ja tiettyjen hedelmien siemenistä, joista tuli yksi kiistellyimmistä syövän vaihtoehtohoidoista nykyään.

Laetrile, joka tunnetaan myös amygdalinina, on peräisin Prunus rosacea -heimon kasvien siemenistä ja sitä on vuosisatoja käytetty parantamaan syöpää. Itse asiassa se on peräisin muinaisilta kiinalaisilta, jotka käyttivät sitä sen luonnollisessa muodossa nauttimalla karvasmanteleita kasvainten parantamiseen.

Tieteelliset tutkimukset ovat sen jälkeen paljastaneet, että tämä uskomaton yhdiste kykenee tosiaankin tappamaan syöpäsoluja säilyttäen terveet solut vahingoittumattomina käyttämällä myrkyllisyyttä selektiivisesti, mihin kemoterapia ja säteilyhoito eivät pysty. Vieläkin uskomattomampaa on se, että Laetrileä käyttävät lääkärit ylpeilevät lähes 100 prosentin toipumisasteella.

Vaikka Laetrile on ollut aiheena lukemattomissa tutkimuksissa, jotka ovat todistaneet sen tehon taistelussa syöpää vastaan, 1980-luvun alkupuolella NCI (National Cancer Institute) käynnisti ilkeän propagandahyökkäyksen sitä vastaan. Tämä seurauksena sitä ei koskaa esitetty FDA:n hyväksyttäväksi eikä sitä ole enää saatavana Yhdysvalloissa. Mutta sitä on edelleen saatavana Meksikossa ja tuhannet syöpäpotilaat, joille on sanottu, että heillä on vain kuukausia elinaikaa, matkustavat laumoittain sinne joka vuosi saadakseen Laetrile-hoitoa. Ja uskokaa tai älkää monet ovat toipuneet ja viettävät nyt normaalia elämää.
Amerikan lääkäriliiton (AMA) ja muiden syöpäjärjestöjen tyrmistykseksi, jotka yrittivät vetää maton Laetrilen alta ja nimittää sen petokseksi, tämä hämmästyttävä hoito on edelleenkin siunaus niille monille, jotka ovat valinneet Laetrilen aseekseen syöpää vastaan ja voittaneet.

Historian siemeniä
Amygdalinia käytettiin ensimmäisen kerran syöpähoitona venäjällä 1845, mutta ensimmäinen merkintä sen käytöstä syöpähoidossa Yhdysvalloissa on 1920-luvun alkupuolelta. Pian sen jälkeen yhdiste katsottiin “liian myrkylliseksi” lääkärien keskuudessa ja amygdalin hylättiin. Onneksi vuosia myöhemmin - 1950-luvulla - yhdiste pulpahti esiin uudelleen ja isä-poika -tiimi Ernest T. Krebs vanhempi, M.D. ja E.T. Krebs nuorempi nimittivät sen Laetrileksi (lyhenne sanasta laevo-mandelonitrile-glucoside).

Krebsit totesivat Laetrilen kuuluvan nitrilosidit-nimiseen kemikaaliryhmään. Toisinaan sitä nimitetään B17-vitamiiniksi. Nämä yhdisteet ovat varsinaisesti myrkyttömiä ja niitä esiintyy monissa syötävissä kasveissa.(1)

Krebs-ryhmän teorian mukaan B17-vitamiini esittää ratkaisevaa roolia kehon pitämisessä vapaana syövästä. Toisin sanoen he uskoivat, että B17-vitamiinin puute on syövän perussyy samalla tavalla kuin C-vitamiinin puute aiheuttaa keripukin. Mutta aivan samoin kuin keripukkia sairastava tarvitsee suurempia C-vitamiinimääriä senkin jälkeen, kun sairaus on lakannut, niin Krebsit väittivät myös, että Laetrile ei ollut syövän parantaja vaan eräänlainen syövän hillitsijä, jota pitäisi ottaa lopputtomiin, senkin jälkeen, kun alkuperäinen syöpä lakkasi.(1)

Totuus kiistan takana
Laetrilen toimintatapa kehossa on todellisuudessa suuri osa sitä ympäröivää kiistaa. Laetrilen molekyylit tosiaan sisältävät syanidia. Se nimittäin tappaa syövän. Kun Laetrile kohtaa syöpäsolun, syöpäsolun pääasiallinen entsyymi yhdistyy siihen aiheuttaen kemiallisen reaktion, joka vapauttaa syanidin ja tappaa syöpäsolun. Monet Laetrilen vastustajat sanovat, että sen sisältämä syanidi on hyvin vaarallinen - jopa tappava, mutta totuus on, että syanidi on tappava vain syöpäsoluille.

Kun Laetrile pääsee yhteyteen normaalien, terveiden solujen kanssa, ne erittävät entsyymiä, joka hajottaa sen kahdeksi sivutuotteeksi, jotka todellisuudessa ovat hyödyllisiä ja jopa auttavat kehoa tuottamaan B12-vitamiinia, ja kaikki näiden sivutuotteiden ylijäämät poistuvat kehosta munuaisten kautta.

Tämä tapahtuma tunnetaan selektiivisenä toksisuutena, mikä tarkoittaa, että Laetrile voi valita mitkä solut se haluaa tappaa.(2)

On kuitenkin tärkeää välttää probioottien ottamista, kun Laetrileä otetaan suun kautta, koska nämä hyvät bakteerit voivat saada aikaan tämän muutumisen syanidiksi, jos niitä otetaan liikaa.(3)

Tutkimukset B17:n tukena
Todisteet Laetrilen puolesta tehokkaana syöpähoitona tulevat kolmen eri tutkimussarjan tiedoista: epidemiologisista, eläinkokeista ja kokeneiden lääkärien käyttämästä kliinisestä käytöstä ihmisillä.

Epidemiologiset eli väestöön perustuvat todisteet Laetrilestä ovat peräisin Länsi-Pakistanin asukkailta, eskimoilta ja Etelä-Afrikan ja Etelä-Amerikan heimoilta, joilla syöpä näyttää olevan harvinainen verrattuna suuriin lukuihin amerikkalaisilla ja eurooppalaisilla. Nämä alkuperäisväestöt elävät kotoperäisellä ravinnolla, joka perustuu hedelmiin ja vihanneksiin, jotka sisältävät jopa 250-3000 mg nitrilosideja (sama kemiallisten yhdisteiden luokka, johon Laetrile kuuluu) päivittäisessa ruokavaliossa. Vastaavasti ruokavalio, johon sinä ja minä olemme tottuneet lännessä, antaa keskimäärin 2 mg nitrilosidejä päivässä. Vaikka emme tiedä varmasti, voidaanko edellä lueteltujen alkuperäiskansojen elämää sykkivä terveys katsoa Laetrilen ansioksi, näiden väestöjen keskuudessa nautitaan paljon enemmän nitrilosideja, ja epäilemättä runsaasti hedelmiä ja vihanneksia - runsaasti nitrilosideja sisältävät mukaan lukien - ja niiden sisältämät ravinteet ovat olennainen osa syövän torjumisessa.(4)

Laetrilellä tehdyt eläinkokeet muodostavat selvemmän näytteen sen syövän vastaisesta vaikutuksesta. Vuonna 1977 tohtori Vern L. van Breeman Salisburyn valtion yliopistossa Marylandissa lisäsi aprikoosinsiemeniä (jotka luonnostaan sisältävät runsaasti Laetrileä) vakioruokaan hiirillä, jotka oli kasvatettu saamaan rintasyövän ja leukemian. He havaitsivat, että Laetrileä saavien hiirien elinikä oli pitempi verrattuna niihin, jotka eivät saaneet Laetrileä ravinnossaan. Kun tohtori raportoi varhaiset löytönsä, seitsemän eläintä leukemiatutkimuksen verrokkiryymässä oli kuollut, kun taas yksikään aprikoosinsiemeniä syövää hiirtä ei ollut kuollut. Itse asiassa leukemiaan taipuvaiset hiiret, jotka söivät aprikoosinsiemeniä, elivät 50 % pitempään kuin normaalisti odottaisi.

Vielä erään tutkimuksen mukaan Laetrile yli kaksinkertaisti keuhkosyöpää sairastavien elinajan potilailla, joilla oli keuhkosyöpä. Ja kolmannessa tutkimuksesa 500 mg/kg annokset, jotka ruiskutettiin laboratorioeläimiin, johtivat 70 %:n elinajan pidentymiseen kontrolliryhmään verrattuna.(6)

Luonnostaan Laetrileä sisältävät ruoat
Meksikolaiset lääkärit, jotka käyttävät Laetrileä praktiikassaan, sanovat, että runsaasti B17-vitamiinia sisältävä ravinto auttaa pitämään syövän kurissa:

  • hedelmien siemenet: omenansiemenet, hirssinsiemenet, luumunsiemenet, aprikoosinsiemenet, kirsikansiemenet, persikansiemenet
  • marjat: karhunmarjat, boysenmarjat, karpalo, viinimarjat,mustikat, vadelmat, mansikat
  • viljat: ruskea riisi, tattari, hirssi, ohra
  • pähkinät ja siemenet: cashewpähkinät, pellavansiemenet, macadamiapähkinät, pecanpähkinät, saksanpähkinät, karsvasmanteli
  • pavut: favapavut, garbanzopähkinät, linssit, limapavut, mungpavut
  • vihannekset: pinaatti, alfalfa, vesikrassi, jamssit, punajuuren lehdet, bambuversot
  • muut: sokeriruo’on siirappi, oluthiiva(7)
Suuri B17 salailu
Ehkä tärkeimmät Laetrile-tutkimukset tulevat Sloan Kettering instituutin veteraanisyöpätutkijalta Kanematsu Sugiuralta, joka suoritti kolme koesarjaa vuoden 1972 syyskuun ja vuoden 1973 kesäkuun välisenä aikana hiirillä, joilla oli rintasyöpäkasvaimia. Ralph Moss, joka oli tuolloin Sloan Ketteringin julkisten asioiden apulaisjohtaja, muistaa, että “Kanematsu Sugiura hämmästytti minut, kun hän kertoi tutkivansa Laetrileä (B17). Tuohon aikaan se oli kiistellyin asia syövässä. Me julkisten asioiden parissa työskentelevät annoimme lausuntoja, että Laetrile oli arvoton. Se oli puoskarointia eikä ihmisten pitäisi hylätä todistettuja hoitoja. Hän otti esille laboratoriokirjoja ja näytti minulle, että Laetrile on todellisuudessa hämmästyttävän tehokas syövän leviämisen ehkäisyssä. Eläimet oli geneettisesti ohjelmoitu saamaan rintasyövän ja noin 80-90 prosentilla niistä syöpä levisi rinnasta keuhkoihin, joka on normaali järjestys myös rintasyöpään kuolevilla ihmisillä. Kun he antoivat eläimille Laetrileä ruiskeena, vain 10-20 prosenttia niistä sai keuhkometastaasin. Monet ihmiset todensivat nämä seikat, muun muassa patologian osasto.”

Kun Sugiura sai tutkimuksensa valmiiksi, hän julkaisi sisäisen raportin kollegoilleen Sloan-Ketteringissä. Siinä sanottiin, että “tulokset selvästi osoittavat, että Amygdalin ehkäisee merkittävästi etäpesäkkeitä keuhkoissa hiirillä, joille on aiheutettu rintasyöpäkasvaimia, ja hidastaa merkittävästi primaarikasvaimen kasvua hoitomattomien eläinten primaarikasvainten kokoon verrattuna.”

Ei ollut kuitenkaan hämmästyttävää, että nämä tulokset eivät olleet Sloan-Ketteringin isojen kihojen mieleen, jotka salasivat oikeat tulokset. Vuonna 1982 ykkös- ja kakkosvaiheen tutkimustulokset koskien 178:aa pitkälle edennyttä syöpäpotilasta julkaistiin New England Journal of Medicine -lehdessä. Laetrile leimattiin siinä virallisesti “tehottomaksi” syöpähoitona.

Kun Ralph Moss piti lehdistökonferenssin julkistaakseen salatut Laetrile-tulokset, hän sai seuraavana päivänä potkut “koska oli jättänyt suorittamatta tehtävänsä perusvastuun.”(2,8,9)

 Mossin ollessa poissa pelistä “tehoton”-leima pysyi. Vuonna 1974 American Cancer Society leimasi Laetrilen “puoskaroinniksi”. Mutta Laetrilen kannattajat edelleen kiistävät tämän leimaamisen ja väittävät, että taloudelliset motiivit tahrasivat tutkimukset, minkä asenteen olemme kohdanneet kerta toisensa jälkeen syöpähoitojen alalla.

Laetrilen kannattajat tähdensivät, että 66 prosentilla tutkimukseen valituista potilaistaa oli jo takanaan toksinen (myrkyllinen) kemoterapia, mikä voi mitätöidä Laetrilen vaikutukset. New England Journal of Medicine -lehden artikkelin arvostelijat kyseenalaistivat myös tutkimusessa käytetyn Laetrilen laadun. Joissakin raporteissa jopa väitetään, että tutkimuksessa käytetty aine ei sisältänyt Amygdalinia lainkaan! Yksi klinikka - varmistaakseen oikean tutkimuksen - tarjoutui jopa antamaan ilmaiset hoidot tutkimusta varten, mutta tarjouksesta kieltäydyttiin.

Vaikka Laetrileä käytetään nykyään syöpähoitona kaikkialla maailmassa, sitä ei ole hyväksytty syöpähoidoksi Yhdysvalloissa. Niinpä FDA hakee vankeustuomioita henkilöille, jotka myyvät Laetrileä syöpähoitona. FDA nimittää Laetrileä “erittäin myrkylliseksi tuotteeksi, jolla ei ole osoitettu olevan mitään vaikutusta syöpähoidossa.”

Tietyissä Yhdysvaltain osavaltioissa Laetrilen käyttö on kuitenkin luvallista muussa kuin syöpähoidossa. Montanassa lääkäri voi tosiaan määrätä sitä ravintolisänä potilaalle, jonka ei tiedetä kärsivän tunnetusta sairaudesta, kun taas Indianassa lääkäri, joka on allekirjoittanut kirjallisen pyynnön, voi määrätä tai antaa Amygdalinia hyväksyttyjen hoitojen sijasta tai tukihoitona potilaan sairauden hoitoon tai fyysiseen vaivaan. Mutta varsinaista Laetrile-syöpähoitoa varten on parasta matkustaa johonkin meksikolaiseen sairaalaan, missä sitä annetaan yleisesti. Tällainen on Oasis of Hope Hospital, 888500-HOPE; www.oasisofhope.com.
Jos kiinnostut tietämään lisää Laetrile-hoidosta, ehdotan kirjaa The Ultimate Guide to B17 Metabolic Therapy.(10)

Lisää salaisuuksia Laetrilen menestyksestä
Monet ammattilaiset, jotka hoitavat Laetrilellä, suosittelevat tiettyjen ravinteiden käyttöä, jotka ovat välttämättömiä, jotta Laetrile toimii kunnolla. Näitä ovat sinkki, C-vitamiini, mangaani, magnesium, seleeni, A-vitamiini, E-vitamiini, B6-vitamiini, B12-vitamiini ja foolihappo. Haima- ja proteolyyttiset entsyymit ovat myös tyypillinen lisä Laetrile-ohjelmaan, mutta on tärkeää, että etsit ohjausta terveysalan ammattilaiselta, joka on Laetrilen asiantuntija, ennen kuin aloitat hoidon ja ryhdyt käyttämään ravintolisiä.

Suomentajan lisäys
Ravintoterapia (Metabolic Therapy)
Ravintoterapia on myrkytön syövänhoito, joka perustuu B17-vitamiinin käyttöön 11 ravintolisän kanssa mukaan lukien entsyymit, immuuniteetin vahvistajat, vitamiinit ja kivennäiset.

Hoito otetaan kahdessa vaiheessa – 1. vaihe ensimmäiset 21 päivää, jonka jälkeen seuraa välittömästi 2. vaihe, joka kestää seuraavat 3 kuukautta. (Voidaan jatkaa haluttaessa).
2. vaihessa B17-vitamiinin annosta pienennetään.

Suositamme, että tutustutte sivustoon www.worldwithoutcancer.org.uk mistä löydätte paljon enemmän tietoa. Web-sivulta voidaan tulostaa myös kirja A World Without Cancer? ja Vitamin B-17 Metabolic Therapy (Sijoita nimi Googleen).
Seuraavassa ovat 1. ja 2. vaiheiden annossuositukset.


B17-vitamiini 500 mg
1. vaihe 
Annostus: 2 tabl 3 kertaa päivässä aterioilla (6 tabl päivässä). Haluttaessa määrä voidaan lisätä 10 tabletin päiväannokseksi 30 päivän aikana. Tämä on kätevin ja useimmin käytetty Amygdalinin annostus. Jos on nielemisvaikeuksia, tabletit voidaan murskata ja lisätä ruokaan. Mahavaikeuksien esiintyessä tulisi ottaa yksi tabletti kuusi kertaa päivässä.
Jos saatte pahoinvointia tai vatsavaivoja: B17-vitamiini ei tavallisesti kuulu länsimaiseen ruokavalioon, joten keho tarvitsee sopeutumisaikaa. Voitte jakaa tabletit kahtia ja ottaa puoli tablettia joka tunti, kunnes voitte sietää koko annoksen.
Vatsassa on hyvä olla ruokaa ennen tablettien ottamista.
Jos kärsitte päänsärystä tai vatsan happoisuudesta, sitruuna tai appelsiinimehu tai suolahappotabletit saattavat auttaa.

AHCC (Active Hexose Correlated Compound)
Annostus: 2 kaps. aterialla. Tri Contreras antaa AHCC:tä, koska se lisää kokonaistehoa, tukee immuniteettia ja vähentää sivuvaikutuksia.

Aprikoosinsiemenet
Vaikka aprikoosinsiemenet ovat B17-vitamiinin luonnollinen lähde, pitoisuus ei ole riittävän voimakas ilman B17-kapseleita.

Annostus: 1 aprikoosinsiemen jokaista 4,5 kehon painokiloa kohti. Jos siedetään hyvin, voidaan lisätä 30–35 siemeneksi päivässä. (ei enempää kuin 6 siementä tunnissa). Älkää ottako kaikkia kerralla vaan pitkin päivää.

Jos saatte pahoinvointia, vähentäkää annosta ja lisätkää vähitellen. Voitte jauhaa ja ripotella ruokaan. Voitte sekoittaa rouheet hunajaan, jos kokonaisten siemenien syöminen on hankalaa.

Ohranorasjauhe
Annostus: 1 teelusikallinen mehuun 3 kertaa päivässä. Sisältää runsaasti luonnollisesti esiintyviä ravinteita.


Daily Complete Nutriet (päivittäin otettava nestemäinen täysravinne)
Annostus: 2 ruokalusikallista kerran päivässä aterialla (sisältää 190 vitamiinia, kivennäistä, antioksidanttia ja ravinnetta)


Esteröity C-vitamiini
Pitkin päivää niin paljon kuin vatsa sietää. (Esteröity C-vitamiini on hellävarainen C-vitamiini, joka puhdistaa ja toimii antioksidanttina.)


Megazyme Forte (haimaentsyymejä)
Annostus: 3 tabl. kaksi tuntia jokaisen aterian jälkeen.


Preven-ca
Annostus: 1 kaps. jokaisella aterialla. Preven-ca on Tohtori Contrerasin kehittämä. Se ehkäisee kasvaimen kasvua, sisältää tehokkaita antioksidantteja ja yrttejä, jotka puhdistavat kehoa ja vahvistavat immuniteettia.

Hainrusto
Annostus: kolme jokaisella aterialla. Ilmoitetaan ehkäisevän verisuonien kasvua (angiogeneesi) kasvaimessa, edistävän vasta-aineidn tuotantoa ja vahvistavan immuniteettijärjestelmää.


A & E emulsio
Annostus: 10–20 tippaa mehussa tai vedessä kolme kertaa päivässä (kehitetty tehokkaaksi immuniteetin vahvistajaksi ja ehkäisemään kasvaimia).


B15-vitamiini 100 mg (pangamihappo)
Annostus: 1 kaps. jokaisen aterian jälkeen. (Hapettaa verta, syöpäsolut eivät viihdy hapessa.)


E-vitamiini 400 ky
Annostus: 1 lounaalla ja 1 päivällisellä (voimakas antioksidantti).
Jos kärsitte korkeasta verenpaineesta, teidän tulisi aloittaa pienellä annoksella (300 ky = kansainvälinen yksikkö) lisäten vähitellen, mutta seuraten verenpainetta.
21 päivän jälkeen...

2. vaihe  seuraavat kolme kuukautta
2. vaihe  sisältää B17 500 mg tabletteina sekä samat aineet kuin vaiheessa 1 paitsi, että B17-vitamiinin ja A + E emulsion annokset muuttuvat seuraavasti:
B17 500 mg tabletteina 1 tabletti kullakin aterialla ja 1 tabletti nukkumaan mentäessä päivässä – jotkut ihmiset saattavat voida paremmin 1500–2000 milligrammalla, jonka jälkeen ylläpitoannostusta voidaan alentaa 500 milligrammaan.
A & E -vitamiinitipat: 10 tippaa mehun tai veden kanssa 2 kertaa päivässä (lopeta 2 kuukaudeksi 3 kuukauden jälkeen)


The Vitamin Service Ltd. ja sen työntekijät eivät ole lääkäreitä ja vaikka he kykenevät keskustelemaan ravintolisistä, he eivät voi antaa neuvoja hoidosta yksittäistapauksissa. Sama koskee myös artikkelin suomentajaa.


Kustannukset

  1. vaihe: 617-818 EUR 21 päivää
  2. vaihe: 1660-1890 EUR seuraavat 3 kuukautta
B17-vitamiinia myy: www.b17source.com
The Vitamin Service Ltd.UK voi toimittaa seuraavat tuotteet

  • aprikoosinsiemen
  • Megazyme Forte
  • Super B-15 (pangamihappo)
  • Ultra A & E Emulsio
  • Barley Grass (ohra)
Esteröidyn C-vitamiinin (esim. 500 mg) voi ostaa luontaistuotekaupasta, myös Daily Complete -yhdistelmää vastaavan esim Formula VM 2000. AHCC:n saa nimellä ImmPower, http://www.theharmonycompany.com, myös http://www.super-smart.eu/search.pl?search=ahcc. Katso myös vitazita.com tarjousta.

Sloan-Ketteringin julkisista asioista vastanneen Ralf Mossin kirjan voi hankkia
http://www.lef.org/Vitamins-Supplements/item33871/Doctored-Results-The-Suppression-of-Laetrile
Ralf Moss julkisti Laetrile-tutkimukset ja sai potkut Sloan-Ketteringistä.
 

Viitteet
  1. Krebs ET Jr. "The Nitrilosides in plants and animals," from Vitamin B17. New Rochelle: Arlington House, 1974, p.145-64. See: http://www.smart-drugs.com/ias-Iaetrile-cancer.htm
  2. http://www.laetrile.com.au/copy.asp ?sect=q LScpage ehowdoes
  3. http://cancertutor.com/Cancer/Laetrile.html
  4. http://www.smart-drugs.com/ias-Iaetrile-cancer.htm
  5. Culbert, M. What the Medical Establishment Won't Tell You That Could Save Your Life. Virginia Beach: Donning Co., 1983. See: http://www.smart-drugs.comlias-Iaetrile-cancer.htm
  6. http://alternativecancer.us/laetrile.htm
  7. http://www.cancure.org/laetrile.htm
  8. http://findarticles.com/p/articles/mi_mOISW / D is_2002_June/ai_86387541
  9. "Study says Laetrile not effective as Cancer Cure," The New York Times, May 1, 1981. See: http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?sec= D health&res=9E04E1D91638F932A35756COA967948260  
  10. The Ultimate Guide to B17 Metabolic Therapy Book. See: www.worldwithoutcancer.org.uk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti