maanantai 18. toukokuuta 2020

Voisiko vetyperoksidilla hoitaa koronavirusta?

Dr. Mercola

Blogin pitäjän kommentti

Koronavirusepidemian puhkeamisesta alkaen olen toivonut löytäväni menetelmän, joka on yksinkertainen toteuttaa, tehokas ja halpa eikä vaadi terveydenhoitoalan ammattilaisen apua. Käsillä oleva artikkeli täyttää kaikki nämä ehdot. Jutulla ei ole copyright-suojaa, joten sitä voi huoletta levittää.
------------
Voidaanko huokealla ja helposti annettavalla kotihoidolla hoitaa uutta koronavirusta, SARS-CoV-2:ta? Tohtori Thomas Levyn mukaan vastaus on kyllä. Kysymyksessä oleva parannuskeino on vetyperoksidi sumuttimella annosteltuna. Alun perin Dr. Charles Farrin ideoimalla vetyperoksidilla voi onnistuneesti hoitaa useimpia virusperäisiä hengitystiesairauksia, muun muassa koronavirusta.

Levy sanoo: “Vaikka eri yksilöillä voidaan odottaa olevan eri asteisia positiivisia vasteita, tämän menetelmän voidaan odottaa eliminoivan mahdollisia kohtalokkaita sairauksia kaikissa paitsi pisimmälle edenneissä tapauksissa.”

Kannattaa muistaa, että vaikka ikääntyneillä ja perussairauksista kärsivillä on kohonnut riski saada komplikaatioita ja kuolla, kokonaiskuolleisuus koronaan näyttää olevan melko alhainen ja hyvin samanasteinen kuin influenssassa.

Maailmanlaajuinen kuolleisuustilasto on löydettävissä tutkimuksesta Likelihood of Survival of Coronavirus Disease 2019, joka on julkaistu The Lancet Infectious Diseases -lehdessä 30.3.2020. Nähdäksesi uusimmat ajantasaiset COVID-19 -tilastot mene sivulle "Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering".

Ottaen huomioon, että tutkijat eivät vieläkään tiedä, saavatko COVID-19 -potilaat elinikäisen immuniteetin virusta vastaan vai toimiiko se enemmän flunssaviruksen kaltaisesti jokaisen kauden muodostaessa uuden tilaisuuden tartunnalle. Tässä tilanteessa useimmat asettavat etusijalle sen, että on olemassa huokea ja yksinkertainen itsehoito ensimmäisten oireiden ilmestyttyä.

Kuinka vetyperoksidi toimii
Tähän hoitoon tarvitaan kaksi asiaa:

  1. hienojakoista sumua tuottava kasvonaamari, joka peittää suun ja nenän
  2. tavallista kotikäyttöistä 3 prosentin vetyperoksidia
On kuitenkin parasta ostaa kalliimpaa ravintolaatuista vetyperoksidia, koska se ei sisällä stabilointiaineita. Stabilointiaineet ovat kunkin yhtiön omia ja yhtiöiden ei tarvitse paljastaa mitä ne ovat ja jotkut saatavat olla ongelmallisia. Yleensä ravintolaatuinen vetyperoksidi on pitoisuudeltaan enemmän kuin 3-prosenttista, joten se pitää laimentaa 3-prosenttiseksi.

Virukset eivät ole “eläviä” sinänsä. Ne tarvitsevat elävän isännän, jossa ne voivat tartuttaa eläviä soluja, jotka sitten monistavat virus-DNA:ta ja -RNA:ta. Kun solu on infektoitunut, vastamonistetut virukset poistuvat solusta ja siirtyvät seuraavaan soluun toistaen prosessin.

Kun siis puhumme viruksen “tappamisesta”, todellisuudessa tarkoitamme niiden inaktivoimista rikkomalla niiden rakenteen.

Tästä syystä saippua toimii niin hyvin. Koronavirukset pysyvät koossa niiden rasvakerroksen ansiosta. Saippua kykenee hajottamaan tämän rasvakalvon saaden viruksen hajoamaan ja muuttumaan vaarattomaksi.

Tarkemmin sanottuna, saippuan sisältämät rasvan kaltaiset aineet ovat rakenteeltaan samanlaisia kuin viruskalvossa esiintyvät rasvat, joten saippuan molekyylit kilpailevat ja korvaavat kalvon sisältämät rasvat. Kun näin tapahtuu, virusta koossa pitävä ‘rasvainen liima’ hajoaa.

Vetyperoksidi toimii samalla tavalla. Levy toteaa, “keino hillitä virusinfektiota on olla tappamatta virusta, vaan tappaa tartunnan saaneet solut, jotka ovat muuttuneet virustehtaiksi.”

Immuunisolut itse asiassa tuottavat vetyperoksidia. Tällä tavalla immuniteettijärjestelmä osittain tappaa soluja, jotka ovat saaneet virustartunnan. Virustartunnan saaneen solun tappaminen merkitsee siis virusten lisääntymisen lakkaamista. Näin ollen vetyperoksidihoito on oikeastaan sitä, että autetaan immuunisoluja toimimaan tehokkaammin.

Vetyperoksidilla on pitkä historia lääketieteellisessä käytössä
H2O2:n esiintyminen elävissä järjestelmissä todettiin 1856, mutta vasta 1894 100-prosenttinen H2O2 uutettiin. Vuonna 1888 Love kertoi H2O2:n tehoavan lukuisiin sairauksiin, muun muassa tulirokkoon, kurkkumätään, nenän katarriin, vilustumiseen, hinkuyskään, astmaattiseen heinänuhaan ja nielurisatulehdukseen.

Myös Oliver ja yhteistyökumppanit kertoivat, että suonensisäiset H2O2-pistokset tehosivat influenssakeuhkokuumeeseen ensimmäistä maailmansotaa seuranneessa epidemiassa. Edullisista vaikutuksista huolimatta 1940-luvulla lääketieteen kiinnostus vetyperoksidia kohtaan väheni uusien reseptilääkkeiden lisääntyessä.

Farria yleisesti pidetään happiterapian uranuurtajana hänen ehdottaessaan suonensisäisiä H2O2-pistoksia lukuisten sairauksien hoitoon. Myöhemmin Willhelm edisti H2O2:n käyttöä syöpähoidossa, ihotaudeissa, poliossa ja bakteeriperäisessä mielisairaudessa.
Hän määritteli H2O2:n ‘Luojan antamaksi immuniteettijärjestelmäksi’.

Vielä yksi osallistuja H2O2-tarinassa oli Grotz, joka sai lievitystä kipuihinsa testaamalla H2O2:ta itseensä hoitaessaan nivelrikkokipuaan.

Kuten voit nähdä, vaikka muutamat arvostelijat ovat leimanneet Farrin puoskariksi, muut tutkijat eivät niin kärkkäästi hylkää hänen panostaan lääketieteen hyväksi.

Mitä tutkimukset sanovat?
Merkityksellisin tutkimus esiteltiin aikaisemmin tänä vuonna Journal of Hospital Infection -lehdessä. Siinä käytettiin 0,5-prosenttista vetyperoksidia, joka on kuusi kertaa laimeampi kuin yleisesti käytetty 3-prosenttinen, joka tappoi ihmisen koronavirukset ja SARS-koronavirukset ja MERS-virukset (Middle East Respiratory Syndrome eli Lähi-Idän hengitysoireyhtymä).

Tutkimukset ovat myös kohdistuneet vetyperoksidin käyttöön erilaisia taudinaiheuttajia vastaan, mukaan lukien vuonna 1994 tehty Poultry Science -tutkimus, jonka mukaan 5 prosentin mikroaerosoli täydellisesti inaktivoi tarttuvan laryngotrakeiittiviruksen.

Altistuminen tälle sumulle vähensi myös Newcastlen tautiviruksen tarttuvuutta, tarttuvaa keuhkoputkentulehdusvirusta ja lintuinfluenssavirusta, mutta ei täysin inaktivoinut niitä. Tarvittiin 10-prosenttinen vetyperoksidisumute saattamaan tarttuvan limapussitautiviruksen täysin tehottomaksi.

Vuonna 2009 American Journal of Infection Control -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa arvioitiin sumutetun vetyperoksidin vaikutusta viruksiin erilaisilla pinnoilla. Tutkijat totesivat, että 10 osaa per miljoona inaktivoi 99 % viruksista 2,5 minuutissa.

Samaten vuonna 2014 esitellyn tutkimuksen mukaan vetyperoksidisumute tuhosi lukuisia viruksia ruostumattoman teräksen pinnalla. Tällaisia viruksia olivat ihmisen adenovirus 1, sikojen tarttuva suolistotulehduskoronavirus (TGEV, a SARS-CoV surrogate), lintuinfluenssavirus ja sikainfluenssavirus.

Tekijöiden mukaan “vetyperoksidisumute oli tappava kissan kalikivirukselle, adenovirukselle, TGEV:lle (
tarttuva suolistotulehdus) ja lintuinfluenssavirukselle pienimmällä testatulla sumutemäärällä (25 ml).” Sumuttimella annetun vetyperoksidin todettiin täysin inaktivoivan joukon eksoottisia eläinviruksia vuonna 1997 suoritetun tutkimuksen mukaan.

Vetyperoksidin kyky inaktivoida vaarallisia tarttuvia viruksia on nostettu esiin myös rokotetutkimuksissa. Kuten vuonna 2016 tehdyssä tutkimuksessa (Vaccine-lehti) todetaan, 3-prosenttinen vetyperoksidi täydellisesti ja peruuttamattomasti inaktivoi vesikauhuviruksen kahdessa tunnissa alentaen näin inaktivoimisprosessin kestoa ja kustannusta vesikauhurokotteen (joka sisältää inaktivoitua vesikauhuvirusta) valmistamistuksessa.


Miksi käyttää sumutinta?
Farr kannatti vetyperoksidin antamista suonensisäisesti, mikä kuitenkin merkitsi, että tämä hoito oli useimpien tarvitsijoiden ulottumattomissa. Paljon huokeampi ja kätevämpi vaihtoehto on hengittää vetyperoksidisumua käyttämällä sumutinta - pientä laitetta, joka muuttaa nesteen hyvin hienojakoiseksi sumuksi.

Hienoa savun kaltaista mikroskooppista sumua voidaan hengittää mukavasti sieraimiin, poskionteloihin ja keuhkoihin. Vaikka astmaatikot ovat yleensä käyttäneet sumuttimia toimittamaan lääkkeitä keuhkoihinsa, tämä toimitustapa ei koske ainoastaan keuhkoja vaan koko kehoa.

Pulmonary Drug Delivery Systems: Recent Developments and Prospects -lehden artikkelissa todetaan, että lääkkeiden toimittaminen keuhkojen kautta on yksi tärkeimmistä lääkkeiden toimittamistavoista kehoon systeemisesti (koko kehoon).

Hengitystieinfektioissa sumuttimen lisäetuna on se, että sillä voidaan toimittaa vetyperoksidia suoraan virusten vaikutuskohteisiin - poskionteloihin, kurkkuun, keuhkoputkiin ja keuhkoihin.

Tehokas vetyperoksidisumute sanan mukaisesti ‘sivaltaa käärmeeltä pään’ ja muualla kehoa olevat virukset voidaan sitten mopata pois, kun uusi virustulva on loppunut, Levy sanoo lisäten:

“Pitäisi muistaa, että vetyperoksidi tappaa taudinaiheuttajia avoimessa haavassa. Siksi pitäisi olla ymmärrettävää, miksi laittamalla hienoa vetyperoksidisumutetta kaikkialle, missä tapahtuu virusten lisääntymistä, saattaa kehon nopeasti kohti pikaista parantumista.”

Levyn vetyperoksidiohjelma
Estääksesi infektiota saamasta jalansijaa aloita hoito heti ensimmäisten oireiden ilmestyttyä. Kaupallisesti tarjolla oleva 3-prosenttinen vetyperoksidi käy hyvin tähän tarkoitukseen laimentamattomana.

Jos laimentamaton annos pistelee tai polttaa nenässä, sitä voi laimentaa 50 % puhtaalla vedellä. Vieläkin pienempiä pitoisuuksia voidaan käyttää, vaikka viruksien vastainen teho heikkenee.

Jos nenä vuotaa jo tai kurkku on kipeä, Levy suosittaa sumuttimen käyttöä 10-15 minuuttia neljä kertaa päivässä, kunnes oireet ovat lievittyneet. Vetyperoksidisumutetta voidaan käyttää myös ennalta ehkäisynä ja ylläpitoon, joka saattaa olla suositeltavaa flunssakautena tai aina kun COVID-19 -pandemia on täysin päällä. Levy toteaa:

“Koska kyseessä on täysin haittavaikutukseton hoito, sumuttamista voi käyttää aina tarvittaessa. Ainakin kerran päivässä tehtynä sillä on hyvin positiivinen vaikutus suoliston ja vatsan toimintaan, koska krooninen 24/7 kestävä taudinaiheuttajien kertyminen lakkaa.

Jos päivittäinen ehkäisy ei ole käytännöllistä, tämän hoidon teho optimoituu esimerkiksi tapauksessa, jossa joku aivastaa kasvoillesi tai olet juuri laskeutunut koneesta pitkän lennon jälkeen. Älä jää odottamaan ensimmäisiä oireita. Käytä sumutinta heti tilasuuden tullen.”

Suomennos Jussi Yli-Panula

Lähde The Art of Healing

Muita koronaiheisia artikkeleita:
C-vitamiini ja koronavirus
Ravintolisiä koronaviruspandemiaan
Antioksidantit, erityisesti suonensisäinen C-vitamiini 2019-COVID -hoidossa










1 kommentti:

  1. Casino Site - Lucky Club Casino No Deposit Bonus Codes
    This casino luckyclub site is not an online gambling site. All other casino sites have games available for you to bet on and win real money. The casino site is

    VastaaPoista