tiistai 17. marraskuuta 2015

Jos kolesteroli ei ole ongelma, mikä sitten on?

Kirjoittaja: David Blyweiss, M.D., Advanced Natural Medicine, marraskuu 2015

Big Pharma takoo niin kauan, kun rauta on kuumaa.
Sellaista kuin “paha kolosteroli” ei ole olemassa.
Esitän tässä todellisen ongelman ja ratkaisun sille.
Nykyään jokainen uskoo tietävänsä, mitä LDL on. Olen varma, että olet kuullut, että se on “pahaa kolesterolia”, sellaista, mikä aiheuttaa sydänkohtauksia. Olet myös kuullut julistajia, jotka uskovat, että jokaisen tietyn iän ylittäneen aikuisen tulisi ottaa lääkkeitä sen alentamiseksi.
No, tällainen puhe on tietenkin täyttä roskaa ja lipevää markkinointitaktiikkaa, jonka suuret lääkeyhtiöt ovat luoneet parantaakseen tuotteittensa menekkiä.
Ja sidottuaan valtaosan aikuisista uskomaan tätä vouhotusta, he takovat niin kauan, kun rauta on kuumaa.

Viime kuukausina FDA on hyväksynyt kaksi uutta lääkettä alentamaan LDL-tasoa. Niitä nimitetään PCSK9-ehkäisijöiksi ja ne ovat Repatha ja Praluent. Ne toimivat tehostamalla maksan toimintaa poistamaan LDL:ää. Ja huomatkaa! Niiden hinta on yli 14 000 dollaria vuodessa! Lisää rahaa Big Pharmalle, huono uutinen sinulle.
Tehtäväni on sanoa vielä kerran, että LDL ei ole sydämelle se uhka, joka sinut on saatettu uskomaan.
LDL:n vahingollisuudesta ei ole tieteellistä näyttöä. Tosi asiassa yhä uudestaan olen nähnyt, että LDL ei ole edes hyvä sydäntaudin ennuste. Noin puolella sairaalaan joutuneista sydänpotilaista on optimaalinen tai sitä alempi LDL-taso.
Totuus on, että LDL:n sisältämällä kolesterolilla on tärkeä tehtävä sydämen terveydessä.
Se paikkaa valtimoiden seinämiin tulleet vauriot. Ilman LDL-hiukkasissa olevaa kolesterolia valtimovauriot eivät voisi parantua. Kolesteroli vain yksinkertaisesti peittää vauriot samalla tavalla kuin spakkeli naarmuuntuneen ja epätasaisen seinän.
Toisin sanoen kolesteroli ei ole sydäntaudin syy.
Mistä siis varsinainen ongelma saa alkunsa?

Sydäntaudin syy on tulehduksen aiheuttama valtimovaurio. Vähäinenkin valtimotulehdus voi aiheuttaa valtimon jäykistymistä.
Krooninen tulehdus aiheutuu monista seikoista. Suuri osa tulehduksista johtuu elintavoista. Sanon aina potilailleni, että parasta, mitä he voivat tehdä, on lisätä fyysistä aktiviteettia ja välttää nykyaikaisia ruokia, jotka ovat täynnä transrasvoja, suolaa, sokeria ja muita lisäaineita. Sen sijaan on paljon parempi noudattaa Välimeren ruokavaliota.
Jos kuitenkin tarvitset hieman lisäapua tulehduksen vähentämiseen ja sydämen suojaamiseen, tässä on kolme seikkaa, jotka voit omaksua heti:

LDL-hiukkasen koko. Kaikki LDL-hiukkaset eivät ole samanlaisia. Muutamat niistä ovat suuria ja pörröisiä. Toiset ovat pieniä ja tiheitä. Kun ne ovat pieniä ja tiheitä, ne pääsevät verisuonten seinämien läpi, jolloin ne voivat aiheuttaa eniten vaurioita. Ne hapettuvat ja syntyy tulehdus. Kertyy plakkeja ja tukoksia.

Pitkällä aikavälillä vapautuvalla niasiinilla (B3-vitamiini) on erityinen vaikutus pienempiin, vaarallisempiin LDL-hiukkasiin. Lisäksi niasiini parantaa suurten HDL-hiukkasten toimintaa, mikä myös alentaa sydäntautiriskiä. Aloita pienellä annoksella ja lisää 1000 mg:aan ottamalla tuo määrä pienepinä annoksina pitkin päivää (B3-vitamiini voi ohimenevästi aiheuttaa vaarattoman kuumotus- ja punoitusreaktion, -suomentaja).

Korkea verenpaine. Kun verenpaineesi on korkea, veren voima luo mikroskooppisia repeämiä ja arpia verisuonien sisäseinämiin. Vaurion tapahduttua alkaa syntyä rasva- ja kolesterolikertymiä.
Typpioksidi (NO) voi suojata paljon korkealta verenpaineelta. Se laajentaa verisuonia ja tekee ne joustavammiksi, jotta veri voi virrata vapaasti koko verenkiertojärjestelmässä. Tämä ehkäsee valtimovaurioita ja plakkien muodostumista.
Typpioksiditasoa voi nostaa juomalla 250 ml punajuurimehua päivässä. Tämä määrä voi alentaa verenpainetta noin 8/4 mmHg (8 pistettä yläarvosta, 4 pistettä ala-arvosta). Se vähentää myös valtimoiden jäykkyyttä ja vahventumista.

Kohonnut veren glukoosi aiheuttaa lukuisia ongelmia verisuonille. Se alentaa typpioksiditasoa ja lisää verisuonien sisäseinien tulehdusta. Tämä on luonnollisesti alkuna korkealle verenpaineelle ja valtimovaurioille.

Klorogeenihappo auttaa estämään suolistossa olevan sokerin imeytymistä. Lisäksi se estää maksaa tuottamasta glukoosia aterian jälkeen. Näin se hoitaa sokeriongelmasi. Vieläkin parempaa on se, että se parantaa typpioksidin imeytymistä ja saattaa jopa alentaa verenpainetta. Tämä on kolminkertainen parannus valtimoiden terveyteen. 

Suositan myös tulehduksia vähentävää omega-3 -kalaöljyä ja sydämelle terveellistä koentsyymi-Q10:tä.
Etsi korkealaatuinen kalaöljy-valmiste, joka on peräisin tuoreesta, vapaasta syvän meren kalasta. Varmista, että se on molekyylitislattua ja ja että sen puhtaus on testattu (ei elohopeaa). Pyri nauttimaan 1200 mg EPA:a ja 800 mg DHA:ta päivässä saadaksesi lisäpotkua telomerien pidentämiseen.
Q10 toimittaa soluenergiaa, jota  sydän, lihakset ja muu elimistö tarvitsee toimiakseen kunnolla. Etsi parhaiten imeytyvä laji nimeltä ubiquinol. Vain 100 mg päivässä voi suojata ja säilyttää sydämen terveyden.

Suomentajan puheenvuoro
L-arginiini (aminohappo) tuottaa myös typpioksidia. Sitä saa luontaistuotekaupoista. Sitä voi tilata myös Luontaistukusta. 250 gramman purkki jauheena maksaa 17,90.

Varsinen typpioksidiyhdistelmä on Nitric Oxide Formula 90 kaps 29 euroa, päiväannos 3 kaps.

3 kapselin annos sisältää:
  • L-citrulline malate 450 mg
  • L-arginine alpha keto glutarate 250 mg
  • D-aspartic acid 150 mg
  • Agmatine sulfate 150 mg
  • Vinitrox™
Nitric Oxide Formula on tilattavissa täältä Supersmart sijaitsee EU:ssa (ei tullia).
Vihereän kahvin uutetta Green Coffee Extract saa myös SuperSmartilta tästä.

Lue lisää arginiinista tästä.

Lähteet
  1. Sachdeva A, et al. Lipid levels in patients hospitalized with coronary artery disease: An analysis of 136,905 hospitalizations in Get With The Guidelines, American Heart Journal. 2009; 157(2): 111-117
  2. Morgan JM, et al. Effects of extended-release niacin on lipoprotein subclass distribution. American Journal of Cardiology. 2003 Jun 15;91(12):1432-6.
  3. Kapil V, et al. Dietary nitrate provides sustained blood pressure lowering in hypertensive patients: a randomized, phase 2, double-blind, placebo-controlled study. Hypertension. 2015 Feb;65(2):320-7.
  4. Kolluru GK, et al. Endothelial Dysfunction and Diabetes: Effects on Angiogenesis, Vascular Remodeling, and Wound Healing. Int J Vasc Med. 2012; 2012: 918267.
  5. Griffin BA. The effect of n-3 fatty acids on low density lipoprotein subfractions. Lipids. 2001;36 Suppl:S91-7.
  6. Zhao Y, et al. Antihypertensive effects and mechanisms of chlorogenic acids. Hypertens Res. 2012 Apr;35(4):370-4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti