tiistai 10. marraskuuta 2015

EFT - "En ole kyllin hyvä" -haavan parantaminen

Sain hiljattain seuraavan sähköpostin Joycelta, ystävältä, joka on myös kirjailija. Olin tavannut hänet eräässä tilaisuudessa useita kuukausia aiemmin. Tuolloin hän suri aviomiehensä kuolemaa. Mainitsin, että jos hän havaitsisi olevansa juuttunut suremiseen, voisin auttaa häntä irrottautumaan siitä.

Joyce kertoo: olin ryhtynyt myymään romaaniani paikallisille ihmisille, mutta tunsin olevani jumissa seuraavan mainosvaiheen kanssa. Olen juuri hankkinut Twitter-tilin ja kuten monissa muissakin asioissa viime aikoina, haparoin enkä pääse alkuun tämän kirjan mainostamisessa. Olen paneutunut ongelmaan ja “tuntuu” kuin epäröisin, koska “näyttää”, että toimin “liian pian” aviomieheni kuoleman jälkeen. Pelkään, että unohdan hänet enkä näytä kestävän sitä. Joten olen pinteessä ja valmis ottamaan vastaan apua.

Sovin puhelinopastuksesta seuraavaksi päiväksi. Pyysin häntä tulostamaan näpyttelykaavioni ja kirjoittamaan paperille myönteisessä muodossa olevan vahvistuslausekkeen (affirmaation) preesens-aikamuodossa siitä, mitä hän haluaa. Mainitsin, että tämä positiivinen vahvistuslauseke saisi olla enintään pari lausetta siitä, miltä hänestä tuntuu, kun hän saa haluamansa.

Puhelinopetuksemme aikana Joyce kertoi, että hänestä tuntui kuin hänen jalkansa olisivat juuttuneena betoniin ajatellessaan uuden kirjansa mainostamista. Toisinaan, kun hän pakotti itseään liian kovasti, hän huomasi olevansa sikiöasennossa itkien surusta miehensä kuolemaa. Joycen ääni sortui itkusta. Ehdotin, että hän naputtelisi puhuessaan.

Joyce kertoi olevansa huolestunut siitä, mitä ihmiset ajattelivat, kun hän käytti niin paljon voimia uuteen kirjaansa, vaikka hänen miehensä oli ollut poissa vasta viisi kuukautta. Sitten hän kertoi tuntevansa syyllisyyttä, koska ennen kuin mies sairastui pahasti, hän oli ajatellut, että hänen elämänsä olisi helpompaa, jos mies olisi kuollut. Joyce oli myynyt noin sata kirjaa tuttaville ja kysyttyään heidän mielipidettään kirjasta, monet sanoivat, että he eivät olleet lukeneet sitä vielä. Hän oli pettynyt, koska kukaan ei näyttänyt lukeneen hänen kirjaansa. Hän arveli, että he ostivat kirjan vain miellyttääkseen häntä eikä hän tuntenut saavansa tukea.

Keskustelumme alkuvaiheessa kysyin Joycelta, mikä hänen myönteinen väittämänsä oli. Tämä on todellisuudessa muunnos tekniikasta, jonka opin Lindsay Kinneyltä. Lindasy nimitti sen lopullinen totuus -lausekkeeksi. Hänen vahvistuksensa oli:

Olen tyytyväinen suoritukseeni ja olen innoissani, että monet lukevat kirjani.

Lopullinen totuus -lausekkeen teholuku on EFT:ssä käytetty teholuku käänteisenä. Joyce kertoi, että luettuaan lausekkeen, se tuntui vain arvolta 4. Tavoite oli 10. Tehtäväni oli selvittää, mikä esti häntä kokemasta lopullinen totuus -väittämää 10:nä.

Silloin Joyce oivalsi, kuinka monimutkainen tämä asia on. Hän arkaili sitä, mitä hän kertoi kirjassaan ja että hän koki tulleensa paljastetuksi. Kysyin häneltä, kuinka hän koki tulleensa paljastetuksi. Hän vastasi, että vaikka kirja oli fiktiota, jotkut ihmiset kysyivät shamaanistista menetelmistä, joita kirjan henkilö suoritti. Joyce ei yleensä kertonut omista shamaanikokemuksistaan (paitsi romaanissaan), ja tämä henkilö kysyi häneltä suoraan näistä menetelmästä.

Kysyin Joycelta, mitä hän nimenomaan pelkäsi. Hän sanoi pelkäävänsä, ettei hän vastaisi heidän odotuksiaan. Hän arveli, että kyseessä oli hänen vanha “en ole niin hyvä” -asenteensa. Hän selitti, kuinka hänen vanhempansa, työtoverinsa ja ystävänsä olivat aiheuttaneet hänen ongelmansa.

Olin samaa mieltä, että kyseessä oli vanha ongelma, jonka hän oli omaksunut nuorena. Sitten pyysin
häntä palauttamaan mieleensä hetken, joka sai hänet tuntemaan, että hän ei ollut kyllin hyvä. Hän kertoi että, ollessaan seitsemän- tai kahdeksanvuotias hän oli vahingossa rikkonut isänsä suosikkiolutlasin ja vielä kaksi lautasta auttaessaan tiskaamisessa. Hänelle tehtiin vääryyttä eikä hän sen jälkeen saanut tiskata (tiskaaminen oli hauskaa hänen perheessään). Sanoin, “Jos tämä olisi video, mikä otsikko saisi hänet nauramaan? (Käytän mielelläni huumoria muuttamaan energioita). Hänen otsikkonsa oli “What a Smashing Time”. (sanaleikki: smashing - mahtava ja smash - rikkoa, murskata, vapaa suomennos: mikä murskaavan hieno hetki)
Sitten pyysin häntä toistamaan lopullinen totuus -lauseensa, ja ilman naputteluakin se nousi 4:stä 5:een. Joyce oli pitänyt sisällään tätä tarinaa koko elämänsä ja sen voimakkuusaste oli 10. Aloitusfraasiksi otimme ensin: 

Vaikka tämä on juttu, josta olen pitänyt kiinni pitkän aikaa enkä tiedä, voinko päästää siitä irti, hyväksyn sen osan itsessäni, joka haluaa pitää kiinni tästä vanhasta jutusta.

Minussa on puoli, joka haluaa pitää kiinni siitä, että olen uhri, hyväksyn, että olen pitänyt siitä kiinni koko elämäni.

En halua päästää irti tästä jutusta, olen syyttänyt vanhempiani heidän käyttäytymisestään, hyväksyn, että en halua päästää siitä irti.

Vanhempani olivat todella epäoikeudenmukaisia syyttäessään minua astioiden rikkomisesta ja kieltäessään minua tiskaamisen, hyväksyn, että näin tapahtui.

Muistutuslauseke, jota ensimmäisessä kierroksessa käytimme, oli Mikä murskaavan hieno hetki ja pyysin häntä sanomaan sen naputellessaan kutakin pistettä. Yksi naputtelykierros alensi voimakkuuden 10:stä 3:een! Kysyin Joycelta, oliko hänellä oivalluksia, hän vastasi, että kuvitteli vanhempansa rikkomassa astioita hänen kanssaan ja kaikki nauroivat sille. Sitten he siivosivat sotkun yhdessä. Hän teki siis oman luovan muutoksensa. Pyysin häntä sanomaan myönteisen lauseensa vakuuttavasti ja arvioimaan sitten luvun. Se oli noussut 8:aan!

Uusi näpyttelykierros sisälsi:
Haluan päästää irti tästä vanhasta jutusta.
 
Te ette saa pakottaa minua päästämään siitä irti.
 
Päätän itse luopua tästä vanhasta jutusta.
Kukaan ei voi pakottaa minua päästämään siitä irti. Päätän itse päästää siitä irti.
Tämä alensi voimakkuuden 2:een. 
Hän tajusi, että hänen vanhempansa olivat antaneet hänelle lahjan kiellettyään häntä tiskaamasta. Näin hän voi käyttää ajan luovasti. Sitten pyysin Joycea siunaamaan vetensä ja kun hän joi sitä päästääkseen irti jutusta lopullisesti, hän sanoi, että hän oli juodessaan saanut viestin mieheltään, että tämän kuolema oli ollut lahja. Hän luki lopullinen totuus -lauseensa ja se oli 10! Joyce sanoi olevansa valmis tekemään luettelon seikoista kirjansa mainostamiseen. Katsoessaan ulos ikkunastaan, hän havaitsi, että puissa oli erilainen loisto. Joyce tunsi uudistuneensa!

Näin Joyce kuvaili hoitotapahtumaa:

Tämä tapahtuma muutti täysin jumiutuneen energiani ja auttoi minua eteenpäin. Huumorin lisääminen oli myös tärkeää. Oloni on tuntunut kevyemmältä puhelinkeskustelumme jälkeen ja arvostan syvästi läsnäoloasi ja intuitiivisuuttasi, jotka tekivät yhteisen aikamme niin henkilökohtaiseksi. Olin valmis työhön, sinä olit siellä ja sinä autoit minua pääsemään yli. Kiitos.”


JoAnn SkyWatcher


JoAnn on kirjoittanut kirjan Touched by a Miracle: EFT Healing Stories ja häneen saa yhteyden hänen websivunsa kautta: http://joannskywatcher.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti