Päivittäin yli 1600 ihmistä Yhdysvalloissa kuolee syöpään ennenaikaisesti. Maailmanlaajuisesti 20 000 ihmisen arvioidaan menehtyvän syöpään joka päivä. Richard Nixonin aloittama sota syöpää vastaan 60-luvulla ja lupaus kohdennetuista syöpälääkkeistä antoi hetkellisesti toivoa.
Nixonin julistus ei kuitenkaan ole onnistunut lunastamaan odotuksia eikä se ole johtanut syöpäkuolleisuuden vähenemiseen. Vuosina 2013-2014 maailmassa käytettiin 91 miljardia dollaria syöpähoitohin. Vuonna 2014 yhtään alle 100 000 dollaria hoitojaksoa kohden maksavaa syöpälääkettä ei hyväksytty.
Kiskurihinnoista huolimatta hoidot tarjoavat vähän hengissä säilymisen suhteen. Esimerkiksi Tarceva pidentää keskimääräistä elinaikaa vain 10 päivällä. Samaan aikaa tarjolla on huokeita, ei-patentoitavissa olevia hoitoja, jotka voisivat olla todella käänteentekeviä.
Yksi näistä on C-vitamiinihoito suurina annoksina. Toinen on ravinnon ketoosi. Turkkilaiset onkologit ovat esittäneet todisteita, että näiden kahden strategian yhdistelmällä on kyky “turbovahvistaa” perinteisiä ohjelmia tehden niistä uskomattoman tehokkaita ja lisäksi paljon turvallisempia.
C-vitamiini parantaa sytostaattihoidon ja sädehoidon tehoa
Tutkimusten mukaan C-vitamiini on syöpäsoluille valikoivasti sytotoksinen annettuna suonensisäisesti tai nautittuna suurina liposomi-C annoksina. C-vitamiinin kyky tarkka-ampua syöpäsoluja perustuu vetyperoksidin tuottamiseen, mikä lopulta tappaa syöpäsolut.1
Näin syntyvä suuri määrä vetyperoksidia ei vahingoita normaaleja kudoksia, koska terveillä soluilla on useita tapoja poistaa vetyperoksidia ja estää näin myrkyllisen määrän syntyminen.2
Pääosassa on katalaasi-entsyymi. Solut, joiden katalaasitoiminta on alentunut (esim. syöpäsolut), kuolevat helpommin runsaiden reaktiivisten happilajien ja sekundaaristen vapaiden radikaalien vaikutuksesta joutuessaan alttiiksi suurille C-vitamiinimäärille.3,4,5
Tuoreen tutkimuksen6 mukaan C-vitamiinin antaminen suurina annoksina sytostaattihoidon yhteydessä merkittävästi parantaa näiden hoitojen tehoa.
Syöpäsoluissa on myös epävakaita rautahiukkasia (redox active iron molecules, redoksi - hapetus-pelkistysreaktio), mikä saa ne haavoittuvammiksi happivaurioille suuriannoksisen C-vitamiinin ansiosta.
Kun redoksiaktiviinen rauta reagoi C-vitamiinin kanssa, syntyy vetyperoksidia ja vapaita radikaaleja, jotka vaurioittavat syöpäsolujen DNA:ta heikentäen näitä. Näin ne ovat alttiimpia sytostaattihoidolle ja sädehoidolle. Yksi tutkimuksen tekijöistä Garry Buettner, Ph.D. totesi:7
“Tämä tutkimus paljastaa syöpäsolujen aineenvaihdunnan haurauden, joka perustuu niiden omien hapettavien aineiden tuotantoon. Tämä tekee meille mahdolliseksi käyttää hyväksi redoksiaktiivisia yhdisteitä kuten C-vitamiinia herkistämään syöpäsolut sädehoidolle ja sytostaattihoidolle.”
C-vitamiini kaksinkertaistaa sädehoitoa saaneiden aivosyöpäpotilaiden elinajan
C-vitamiinin turvallisuuden arvioimiseksi 11 glioblastoomapotilaalle annettiin suuria C-vitamiiniannoksia suoneen kolme kertaa viikossa kahden kuukauden ajan. Hoito jatkui kahdella viikoittaisella pistoksella seitsemän kuukauden ajan. Time Magazine raportoi:8
"Puolet tutkimukseen osallistuneista potilaista oli hengissä lähes kaksi vuotta myöhemmin. Keskimääräinen elinaika tässä sairaudessa on noin vuosi.
Erillisessä tutkimuksessa, jonka tarkoituksena oli saada tuntuma tämän vitamiinin tehosta, tutkijat testasivat suurta C-vitamiiniannosta 14 ihmisellä, joilla oli ei-pienisoluinen keuhkosyöpä.
Tähän mennessä 93 % C-vitamiinia pistoksina saavista ihmisistä vastaa sytostaattihoitoon ja sädehoitoon, tavallisesti luku on 40 %.
Erään rohkaisevan tuloksen mukaan C-vitamiinia saavien kasvaimet kutistuivat yli 30 %:lla. Kemoterapia- ja sädehoitoa saavilla luku on vain 15-19 %."
Kokeilun toisessa vaiheessa tutkijat aikovat selvittää C-vitamiinin vaikutuksia potilaisiin, joiden keuhkosyöpä ja muut aggressiiviset syövät ovat 4. vaiheessa.
Muita tapoja, joilla C-vitamiini hyödyttää syöpäpotilaita
Mainittujen mekanismien lisäksi C-vitamiini hyödyttää syöpäpotilaita alentamalla tulehdusta.9,10,11
Krooninen tulehdus on yleinen syövän tunnusmerkki, ja tutkimukset osoittavat, että suonensisäinen C-vitamiini alentaa tulehdussytokiini- ja C-reaktiivinen proteiiniarvoja (CRP) ja että nämä parannukset korreloivat kasvaimen pienenemisen kanssa.
C-vitamiini vähentää myös syövän leviämisriskiä. Riordan klinikalla (Linus Paulingin C-vitamiinitutkimuksen jatkaja) tutkijat totesivat positiivisen vasteen 75 %:lla potilaista.
Muissa tutkimuksissa12,13 (Lewis Cantley of Weill Cornell Medicine in New York) todettiin, että suuret C-vitamiiniannokset auttavat tappamaan ja poistamaan paksusuolen syöpäsoluja. Muiden tutkimusten mukaan14 C-vitamiini voi auttaa hidastamaan eturauhas-, haima-, maksa- ja paksusuolisyöpäsolujen kasvua.
Tutkimukset osoittavat myös, että C-vitamiini parantaa syöpään ja syöpähoitoihin liittyviä oireita kuten väsymystä, pahoinvointia, oksentelua, kipua, ruokahaluttomuutta ja yleistä elämänlaatua.
Vaikka mainituissa tutkimuksissa ja useimmissa hoito-ohjelmissa käytetään suonensisäistä C-vitamiinia, liposomimuotoisen C-vitamiinin käytöstä on vakuuttavaa näyttöä ja tutkimustietoa. Se saattaa olla lähes yhtä tehokas tai jopa tehokkaampi kuin suonensisäisesti annettu C-vitamiini.
Liposomi C-vitamiinia on varmasti paljon helpompi annostella ja se maksaa vähemmän. Mielestäni liposomimuotoista C-vitamiinia pitäisi olla jokaisen lääkekaapissa ja matkavarusteena, koska suuret annokset (esim. 2-5 g joka tunti) voivat pyyhkäistä pois useimmat tartunnat.
C-vitamiini ja ravintoketoosi on voittoisa yhdistelmä
Vaikka esitetyissä tutkimuksissa ollaan oikeilla jäljillä, turkkilainen onkologiakeskus on ottanut askelen eteen päin osoittamalla, että C-vitamiini yhdistettynä ravintoketoosiin parantaa kemoterapiahoidon tehoa siinä määrin, että sytostaattihoitoa tarvitaan vain minimiannos hoidettaessa aggressiivisimpia ja pitkälle edenneitä syöpiä.
Hiljattain haastattelin Dr. Abdul Kadir Slocumia (ChemoThermia Oncology Center, Turkki) tästä tutkimuksesta. Lataa haastatteluteksti.
Lyhyesti, ravitsemuksellisesti (metabolically) tuettu syöpähoito merkitsee, että kemoterapiaa tuetaan erilaisilla toimenpiteillä tehon parantamiseksi. Tähän kuuluvat C-vitamiini suurina annoksina, ketogeeninen ruokavalio, lämpöhoito, glykolyyttiset estäjät ja hyperbaarinen happihoito.
Kaikki keskuksen syöpäpotilaat pannaan ketogeeniselle ruokavaliolle, joka aiheuttaa syöpäsoluille aineenvaihduntastressin.
Ennen kemoterapiaa potilas on vähintään 14 tunnin paastolla (Slocum suosittaa paastoa mahdollisimman pitkään, mutta vähintään 14 tuntia), joka edelleen lisää aineenvaihdunnallista stressiä syöpäsoluille.
Tällöin potilaiden veren glukoositaso on noin 4,4 mml/L. Sitten he käyttävät glykolyysin estäjiä sulkemaan syöpäsolujen glykolyysiväylät, mikä aiheuttaa aineenvaihdunnalle valtavan määrän stressiä, kun syöpäsolut ovat jo glukoosinnälässä.
Sitten annetaan insuliinia glukoositason alentamiseksi noin arvoon 2,8-3,3 mml/L, mikä aiheuttaa lievän hypoglykemian. Tässä vaiheessa, jolloin syöpäsolut ovat mahdollisimman stressaantuneita ja heikentyneitä, käytetään kemoterapiaa. Tämän aiheenvaihdunnallisen menetelmän lisäetuna on, että voidaan käyttää paljon pienempää kemoterapia-annosta, mikä vähentää sivuvaikutusten riskiä.
Kemoterapian jälkeen annetaan lämpöhoitoa ja hyperbaarista happihoitoa sekä glykolyysin estäjiä päivittäisinä ruiskeina suurien C-vitamiiniannosten (50 g) ja DMSO:n kanssa.
Aineenvaihdunnallisesti tuetulla kemoterapialla voidaan hoitaa aggressiivisia syöpiä
Kaksi vuotta sitten Slocumin onkologiatiimi julkaisi ensimmäisen tutkimuksensa15, jossa osoitettiin täydellinen vaste 3. vaiheen peräsuolisyöpään. Vakiohoitona ja ainoana parantavana vaihtoehtona peräsuolisyöpään on ollut leikkaus tai kemoterapia. Tässä tapauksessa he käyttivät aineenvaihdunnallisesti tuettua kemoterapiaa, sädehoitoa ja lämpöhoitoa. Leikkaus ei ollut välttämätön.
Heidän toinen tammikuussa 2016 julkaistu tutkimuksensa oli tapaussarja 33 potilaalla, joilla oli 3. tai 4. vaiheen haimasyöpä. Haimasyöpä on aggressiivisimpia ja tappavimpia syöpiä. Hoidon alkaessa 81 %:lla näistä potilaista oli 4. vaiheen syöpä, ja monilla heistä oli myös laajalle levinneitä etäpesäkkeitä. Tyypillinen elinajanodote 4. vaiheen haimasyöpää sairastavalla on 6-10 kuukautta, kun maksassa on etäpesäkkeitä.
Keskus hoiti heitä perinteisellä vakio-ohjelmalla, jossa käytettiin kemoterapiaa metabolisesti tukevalla tavalla (joka sisälsi ketogeenisen ruokavalion, paaston ennen sytostaattihoitoa, C-vitamiinia suurina annoksina sekä lämpöhoitoa, hyperbaarista happihoitoa, ravintolisiä ja glykolyysin estäjiä).
Keskimääräinen elinajan odote pelkästään perinteistä kemoterapiaa käytettäessä on 6-11 kuukautta riippuen käytetystä lääkkeestä, mutta yhdistelmänä annettuna näiden muiden metabolisten tukien kanssa keskimääräinen elinaika nousi 20 kuukauteen ja yli 50 % potilasta on edelleen hengissä tällä hetkellä!
Ravintoketoosi näyttää olevan avainkomponentti onnistuneessa syöpähoidossa
Ravintoketoosi ja vähintään 14 tunnin pasto ennen kemoterapiaa näyttää olevan avainasemassa ylivoimaiseen onnistumisasteeseen, joka saavutettiin Chemo Thermia Oncology Centerissä. Useat muut tukijat ovat vahvistaneet ketogeenisen ruokavalion merkittävän kyvyn syövän estämisessä ja tukahduttamisessa, kun yhdistetään paasto ja C-vitamiini suurina annoksina. Tällä tavalla syöpäsoluille luodaan hyvin vihamielinen ympäristö.
Suomentajan kommentti
Artikkelissa Avemar - kattava syöpähoito esitellään myös mekanismi, jolla estetään syöpäsolujen glukoosinsaanti.
Kannabidioli syövän tukihoitona
Dr. Frank Shallenberger:
"Jos siis kamppailet syövän kanssa, hoitomuodosta riippumatta en voi ajatella mitään helpompaa ja parempaa kuin ottaa CBD-hoito mukaan syöpähoito-ohjelmaan. Olen käyttänyt sitä säännöllisesti kaikilla syöpäpotilaillani viimeisen puolentoista vuoden ajan. On sanottava, että tulokseni ovat entistä paremmat. Ja jos olet kuten minä eikä sinulla ole syöpää, en voi kuvitella mitään parempaa kuin ottaa CBD:tä ennaltaehkäisynä. Nukut myös paremmin, olet tarmokkaampi, tyynempi ja sinulla on vähemmän kipuja ja särkyjä. Tämä hoito muodostaa vain vuorenhuipun taistelussa syöpää vastaan." Koko artikkeli tässä.
Dr. Mercola:
"Uusi kirjani Fat for Fuel, jonka yli 20 lääketieteellistä ja tieteellistä asiantuntijaa on arvioinut, esittää ravintoketoosin toteuttamiskeinon optimaaliseen terveyteen ja sairauden ehkäisyyn. Fat for Fuel -kirjassa esitetyn tiedon lisäksi on monia oheismateriaaleja, muun muassa yhdeksäntuntinen ilmainen videosarja, jonka toivomme julkaisevamme toukokuun alussa."
Lähde: www.mercola.com
Suomennos Jussi Yli-Panula
Lähteitä ja viitteitä
- University of Iowa January 10, 2017
- Express.co.uk March 23, 2017
- Redox Biology 2016 Dec; 10: 274–284
- Medicine.news February 19, 2017
- Science Daily January 9, 2017
- Cancer Cell, DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.ccell.2017.02.018
- Medical News Today March 31, 2017
- Time Magazine April 5, 2017
- Journal of Translational Medicine 2012; 10: 189
- Riordan Clinic Press Release October 2012
- Naturalhealth365.com November 22, 2016
- Science November 5, 2015 DOI: 10.1126/science.aaa5004
- International Business Times November 9, 2015
- National Cancer Institute High Dose Vitamin C
- International Journal of Cancer Research and Molecular Mechanisms January 18, 2016; 2(1) (PDF)
- Journal of the Pancreas September 1, 2015
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti