torstai 17. marraskuuta 2016

Marihuana syöpähoitona


Marihuanaa - Cannabis sativa - käyttöä syöpähoitona aletaan hyväksyä, mutta se on vielä kiistanalainen.

Jatkuvasti kasvava tutkimusten määrä osoittaa, että tätä muinaista kasvia ei voi kuitata pois huumeena. On olemassa tiettyjä hamppuyhdisteitä, jotka alkavat osoittautua tehokkaiksi kaikenlaisia aggressiivisia syöpiä vastaan eikä niillä ole tietoisuutta muuttavia vaikutuksia.

Kannabinoidit ovat kannabiskasvin kasvifenoliyhdisteitä, jotka sisältävät tetrahydrokannabinoleja (THC) ja kannabidioleja (CBD).

Tetrahydrokannabinoli antaa kannabikselle sen luonteenomaisen psykotrooppisen eli tietoisuutta muuttavan ominaisuuden, “pilven”. Sitä vastoin kannabidioli on turvallinen, ei-toksinen, täysin mielialaa muuttamaton, voimakas antioksidantti ja tulehdusta estävä aine. Sen on osoitettu vaikuttavan soluihin ja jättävän terveet solut koskemattomiksi ilman tetrahydrokannabinoidin tietoisuutta muuttavia sivuvaikutuksia.

Sen vaikutuksen ymmärtämiseksi on ensin tiedettävä endokannabinoidijärjestelmästä ja sen vuorovaikutuksesta kannabinoidien kanssa.

Endokannabinoidisysteemi muodostuu kannabinoidireseptoriryhmästä, siitä neuroniryhmästä, joka ottaa vastaan synapsien kautta lähetettyä tietoa. Synapseja sijaitsee aivoissa ja kaikkialla kehossa.

Endokannabinoidijärjestelmä tunnetaan pääsäätelijänä, jonka tehtävänä on tasapainottaa useimpia kehon päätoimintoja mukaan lukien immuniteettitoiminta, glukoosiaineenvaihdunta ja hermosolutoiminta. Endokannabinoidijärjestelmä on laaja ja tavattoman tärkeä. Se on kirjaimellisesti kaikkialla kehossa, ja sen eheys on ratkaiseva elämänlaadulle, aivan kuin kala ja vesi, missä se ui.

Tutkijat ovat selvittäneet tehokkaimman tavan annostella kannabinoidiuutteita. Kun kannabinoidi on eristetty kannabiskasvista, sitä voidaan ottaa suun kautta suurina annoksina ja pitkän aikaa ilman toksisia sivuvaikutuksia.
Lukuisissa tutkimuksissa on kannabinoidilla on todettu olevan apoptoosia (ohjelmoitu solukuolema) edistävä ja erilaisten kasvaimien leviämistä ehkäisevä vaikutus, mikä tavallisella kielellä merkitsee, että kannabinoidi todennäköisesti hillitsee syövän kasvua ja leviämistä.

Kannabidioli paksusuolisyövän hoidossa
Koska kannabinoidireseptorit kehon endokannabinoidijärjestelmässä säätelevät sekä tulehdusta että mahan ja suoliston liikkeitä, kannabidiolin on osoitettu vähentävän mahan tulehdusta ja vähentävän paksusuolisyöpäsoluja.
The Journal of Molecular Medicine julkaisi vuonna 2012 tutkimuksen, jossa tutkijat havaitsivat kannabidiolin suojaavan DNA:ta hapettumisvaurioilta. Se stimuloi kannabinoidireseptoreita ja paransi endokannabinoiditasoja. Tämä vuorostaan vähensi syöpäsolujen jakautumista ja sai tutkijat päättelemään, että kannabidioli on mahdollinen hoito paksusuolisyöpään.

Phytomedicine-lehdessä vuonna 2014 julkaistussa in vivo -tutkimuksessa todettiin, että standardoitu suuripitoinen cannabis sativa -uute vähensi kasvainsolujen lisääntymistä haittaamatta terveitä soluja.

Aktivoimalla reseptoreita kannabidioli ei ainoastaan hidastanut paksusuolisyövän leviämistä vaan vähensi syövän esivaurioita ja polyyppejä paksusuolessa estämällä syövän kasvua, ennen kuin se edes alkoi.

Kannabidioli ja rintasyöpä
Vuonna 2006 Italiassa tehdyssä tutkimuksessa tarkasteltiin erilaisten kannabinoidien tehoa rintasyövän hoidossa. Tutkijat totesivat, että pilveä aiheuttamaton kannabidioli ehkäisi kaikista tehokkaimmin syöpäsolujen kasvua vahingoittamatta terveitä soluja. Tämän tutkimuksen mukaan kannabidioli aktivoi syöpäsoluja ehkäiseviä reseptoreita.

Uudemmassa vuonna 2011 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että kannobidioli alkoi itse vaikuttaa suoraan rintasyöpäsoluihin ja laukaisi ohjelmoidun solukuoleman (apoptoosi) ja kuona-aineiden poiston (autofagia).

Uudenmassa tutkimuksessa kannabidiolin todettiin tehoavan myös kolmoisnegatiiviseen rintasyöpään, joka on erityisen aggressiivinen alalaji, jonka hoitovaihtoehdot ovat rajalliset. Sillä on huono ennuste ja alhainen selviytymisaste.

Tämä vuonna 2015 Molecular Oncology -lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa, että kannabidioli vaikuttaa merkittävästi mikroympäristöön kasvainsolujen sisällä ehkäisten kolmoisnegatiivisen rintasyövän kasvua ja leviämistä sekä heikentämällä syövän kykyä levitä keuhkoihin. Tämä on uskomatonta ja hyvin mielenkiintoista ajatellen tällaisten itsepäisten syöpien hoidon tulevaisuutta. 

Kolmoisnegatiivinen rintasyöpä ei kuitenkaan ole ainut aggressiivinen syöpä, johon kannabidioli voi vaikuttaa.

Kannabidioli aivosyöpien hoidossa
Gliomien (aivojen gliaalisolusyöpä) leviävästä luonteesta johtuen tällaisten syöpien ennuste on usein synkkä. Kannabidiolien käyttöä koskevat tutkimukset aivosyöpien hoidossa ovat kuitenkin olleet rohkaisevia. Esimerkiksi vuonna 2007 espanjalaiset tutkijat hoitivat kantasolun kaltaisia gliomasoluja kannabidiolilla. He havaitsivat, että kannabidioli aktivoi molempia reseptoreita (CB1 ja CB2) endokannabinolijärjestelmässä, mikä ehkäisi kantasolun kaltaisia soluja muodostamasta täydellisiä aivosyöpiä muuntamalla signaalien ilmenemistä syöpäsolujen sisällä.

Oncology Reports -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin äskettäin, että kannabidiolin tulehduksia estävät ominaisuudet vähentävät tulehduksesta johtuvia aivokasvaimia aktivoimalla kannabisreseptoreita, jotka tukkivat väylän syöpäsolukasvulle.

Pitäisikö ryhtyä seuraamaan lääkkeellisen marihuanan joukkoliikettä onkologiraporteissa?
Ottaen huomioon sen, että koko lääkkeellinen marihuanaliike alkoi paljolti julkisivuna saada marihuana lailliseksi, saadut tulokset ovat aivan uskomattomat. On hämmästyttävää, kuinka vain yhdellä kasvisyhdisteellä voi olla tällainen joukko positiivisia syövän vastaisia vaikutuksia. Ei ole tarvetta itselääkintään polttamalla ruohoa. Kannabidioliin ei liity “pilvikokemusta”.

Kaikesta päätellen useimmat, jotka käyttävät marihuanaa itsehoitona, käyttävät koko kasvia, myös “pilveä” aiheuttavaa tetrahydrokannabinoli-yhdistettä ja monet polttavat sitä edelleen vanhanaikaisesti, mikä mielestäni on arveluttavaa terveyden kannalta.

Käsitykseni mukaan harvat syöpäpotilaat käyttävät pilveä aiheuttamatonta kannabidioli-uutetta, yhdistettä, joka näyttää tehoavan parhaiten syöpähoidossa. Kannabiksen käytön syövässä tulisi siis perustua kannabidiolin, ei kokonaisen kannabiksen käyttöön. Minun on vaikea uskoa, että jatkuva pilven kokeminen olisi terveellinen vaihtoehto, vaikkakin se auttaa unen tuloa, vähentää pahoinvointia ja lisää ruokahalua (tärkeitä seikkoja syöpäpotilaille, jotka usein kärsivät hengenvaarallisesta laihtumisesta.)

Hampun kannabidioliuutetta saa useassa muodossa: öljynä, uutteena, pastillina, suklaapatukoina ja jopa ihovoiteena.

Kannabidioli näyttää auttavan myös ahdistuksessa, kouristuksissa, unettomuudessa ja kipujen hoidossa. Nämä muut hyödyt eivät kuitenkaan kuulu tämän artikkelin aihepiiriin.

Tälle tielle lähteminen edellyttää kuitenkin laajaa omakohtaista perehtymistä tuotteisiin ja annostukseen.

Tutkimukset ovat selvät: tämä kasviperäinen syöpähoito on lupaava. Sillä on vähemmän sivuvaikutuksia kuin perinteisillä vaihtoehdoilla.

Lue myös Magneettimedian valaiseva artikkeli Syöpähoidot ja kannabisöljy.

Best regards
Lee Euler

Kannabisöljy paransi lapsen aivokasvaimen


Ei ole mitään niin karmeaa ja sydäntä särkevää kuin lapsi, jolla on pahanlaatuinen kasvain, erityisesti vanhemmille ja perheelle. Toisaalta onko mitään niin iloista ja kohottavaa kuin nähdä noiden kasvaimien häipyvän ja vielä ilman kallista “apua” lääketeollisuuden taholta.

Hiljan kahdeksan kuukautta vanhan vauvan isä päätti kaihtaa perinteistä sädehoitoa ja kemoterapiaa ja valitsi sen sijaan vaihtoehtohoidon kannabisöljyllä. Vauvan lääkäri tohtori William Courtner, joka aiemmin uransa aikana suhtautui epäuskoisesti lääkekannabikseen, on sittemmin nähnyt kannabisöjyn vaikuttavat tulokset, että hän uskoo siihen vahvasti ja puhuu sen puolesta. Ja tämä lapsi oli suuri syy hänen kääntymiseensä.

“He laittoivat lapsen tuttiin kannabinoidiöljyä kahdesti päivässä lisäten annosta... Ja kahdessa kuukaudessa tapahtui niin ratkaiseva kutistuminen, että lasten onkologi antoi heidän jatkaa sillä perinteisen hoidon sijasta,” Courtney sanoi The Huffington Postin haastattelussa.

Neljän kuukauden kuluttua kasvain oli kokonaan hävinnyt, ja kahdeksan kuukauden hoidon jälkeen aivojen rakenne ja kudokset olivat täysin normaalit. Näin taaperosta tuli “ihmelapsen” kuten Courtney häntä nimittää.
Lääkäri totesi vielä, että kannabiksen onnistunut käyttö tässä tapauksessa merkitsee, että “tästä syystä tämä lapsi ei saa pitkäaikaisia sivuvaikutuksia, jotka olisivat aiheutuneet suuresta kemoterapia- tai sädehoitoannoksesta. Lasta kutsutaan nyt ihmelapseksi. Meidän tulisi vaatia tätä hoitoa ensisijaiseksi hoitomuodoksi kaikille lapsille, ennen kuin ryhdytään lääkitykseen, jolla on pitkäaikaiset karmeat sivuvaikutukset.”

Tällä hetkellä 28 Yhdysvaltain osavaltiota sallii kannabiksen käytön erilaisten sairauksien hoidossa. (Liittovaltion laki kieltää edelleen kannabiksen viihdekäytön.) Tämä on järkevää, koska lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että kannabiksella on uskomattomia parantavia ominaisuuksia, ja tämä pitää paikkansa erityisesti syöpien kohdalla. The National Cancer Institute on dokumentoinut yli 20 tutkimusta siitä, kuinka uskomaton parantamisvoima kannabiksella on.

Lähde http://www.naturalnews.com/056022_cannabis_oil_brain_tumors_medical_marijuana.html
Author J. D. Heyes
 

Ote Wikipedian sivult
a:

Lääkekannabiksen käyttö Suomessa
Suomessa on käytössä viisi lääkekannabisvalmistetta. Sativex-kannabislääkevalmiste sai myyntiluvan Suomessa vuonna 2012. Tämä tarkoittaa ettei Sativexille tarvita erityislupaa vaan neurologian erikoislääkärin tai neurologian alan sairaalayksikön lääkärin kirjoittama resepti riittää.[17] Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean erityisluvalla voi saada valmisteita, jotka sisältävät kuivattua kannabiskasvin kukintoa. Lupa myönnetään vuodeksi kerrallaan.[18] Sativex-lääkevalmisteeseen oli ennen myyntiluvan myöntämistä myönnetty 25 erityislupaa ja lääkekannabiskukkavalmisteisiin noin 80 lupaa.[19] Vuonna 2014 erityislupia myönnettiin 223 kappaletta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti