tiistai 12. tammikuuta 2016

Kolesteroli – virhepäätelmä sydäntaudeista

Olette ehkä esittäneet itsellenne kysymyksiä. "Ovatko nuo raportit kolesterolista vain median mainostemppu?” Valitettavasti tästä on kysymys. Tässä on joitakin selventäviä tosiasioita:

Lääketieteen johtava teorioiden rakentelu sydän- ja verisuonitaudeista on seuraava: korkeat kolesterolitasot ja veren riskitekijät vaurioittavat verisuonien seinämiä ja aiheuttavat valtimonkovettumia. Tämän hypoteesin mukaan kolesterolin alentaminen on ensisijainen toimenpide sydänverisuonitautien ehkäisemiseksi. Kymmenet miljoonat ihmiset maailmassa ottavat nykyään kolesterolia alentavia lääkkeitä toivoen, että ne auttavat ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja. On aiheellista tarkastella lähemmin kolesterolia alentavien lääkkeiden takana olevaa markkinointipropagandaa.

70-luvulla Maailman terveysjärjestö (WHO) suoritti kansainvälisen tutkimuksen määritelläkseen, voisivatko kolesterolia alentavat lääkkeet vähentää sydänkohtausten riskitekijöitä. Tuhannet tutkimukseen osallistujat saivat kolesterolilääkkeen “Clofibrate”. Tätä tutkimusta ei voitu viedä loppuun, koska ne ihmiset, jotka ottivat kolesterolilääkettä, kokivat liian monia sivuvaikutuksia. Näin ollen tutkimukseen osallistujien terveyden ja elämän nimissä tämä kolesterolilääkettä koskeva tutkimus jouduttiin lopettamaan.

80-luvun alussa tehty laaja yli 3800 amerikkalaista miestä käsittävä tutkimus pääsi otsikoihin. Tutkimuksessa testattiin, voisiko kolesterolia alentava lääke Cholestyramin vähentää sydänkohtausten riskitekijöitä. Yksi tutkimusryhmä otti jopa 24 grammaa (24 000 mg) Cholestyraminea joka päivä usean vuoden ajan. Tämän ryhmän verrokkiryhmä otti saman määrän plasebota (lumelääke). Tämän tutkimuksen tulokset osoittivat, että kolesterolilääkettä saavasta ryhmästä kuoli sama määrä ihmisiä kuin verrokkiryhmästä. Erityisen lukuisia tätä kolesterolilääkettä ottavien potilaiden keskuudessa olivat onnettomuudet ja itsemurhat. Näistä tosiasioista välittämättä lääkkeen markkinoinnista kiinnostuneet tahot päättivät mainostaa tätä tutkimusta menestyksenä. Sitä, että lääkettä saaneessa ryhmässä oli hieman vähemmän sydänkohtaustapauksia, markkinoitiin kolesteroli-sydänkohtaus -hypoteesin vahvistuksena. Harvat ihmiset välittivät tämän tutkimuksen varsinaisesta kuolleisuustilastosta.

80-luvun lopulla uusi ryhmä kolesterolia alentavia lääkkeitä tuotiin markkinoille. Niiden osoitettiin alentavan kolesterolin tuotantoa kehossa. Pian tämän jälkeen todettiin, että nämä lääkkeet eivät ainoastaan alentaneet kolesterolin tuotantoa kehossa vaan vähensivät myös välttämättömien aineiden, esimerkiksi ubiquinonin (koentsyymi Q-10) tuotantoa. Karl Folkes, M. D. Teksasin yliopistosta Austinissa soitti hälytyskelloja Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä. Professori Folkers kertoi, että ennestään sydäntautia sairastavat potilaat, jotka ottivat näitä uusia kolesterolia alentavia lääkkeitä, saattoivat kokea hengenvaarallisen sydämen toiminnan heikentymisen.

Kolesterolia alentavia lääkkeitä valmistava lääketeollisuus koki jätti-iskun 6. tammikuuta 1996. Tuona päivänä Journal of the American Medical Association -lehti julkaisi artikkelin nimeltä Carcinogenicity (syöpää aiheuttavuus) of Cholesterol-Lowering Drugs. Tohtori Thomas Newman ja tohtori Stephen Hulley Kalifornian yliopistosta San Franciscon lääketieteen oppilaitoksessa osoittivat, että useimpien markkinoilla olevien kolesterolilääkkeiden tiedettiin aiheuttavan koe-eläimillä syöpää lääkemäärillä, joita yleisesti määrätään sadoille tuhansille ihmisille. Tämän artikkelin aiheuttamat seuraukset olivat niin hälyttävät, että tekijät esittivät aiheellisen kysymyksen: “Kuinka voi olla, että näistä asioista päättävä elin Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) salli näiden lääkkeiden myynnin miljoonille ihmisille?” Tämän tutkimuksen tekijöiden antama vastaus: “Näitä lääkkeitä valmistavat lääkeyhtiöt vähättelivät niiden sivuvaikutuksia ja sillä tavalla poistivat esteet lääkkeiden hyväksymiseltä.”

Tämän kirjan ensimmäisessä painoksessa vuonna 1993 selitettiin ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle, että eläimet eivät saa sydänkohtauksia, koska ne tuottavat riittävästi C-vitamiinia, ei siksi että niiden kolesterolitaso on alhainen. Sydänkohtaukset johtuvat pääasiassa vitamiinien puutteesta – ei kohonneesta kolesterolista. Tästä selvisi heti, että kolesterolia alentavat lääkkeet, beetasalpaajat, kalsiumantagonistit ja monet muut lääkkeet korvattaisiin vähitellen välttämättömillä ravinteilla sydän- ja verisuonitautien eliminoimiseksi.

Tämän päämäärän saavuttamiseen tarvittava aika riippuisi vain yhdestä ainoasta tekijästä: kuinka nopeasti tieto keripukin ja sydän- ja verisuonitautien välisestä yhteydestä voitaisiin levittää. (Keripukilla tarkoitetaan tässä kroonista C-vitamiinin puutosta, joka jatkuessaan heikentää verisuonten sidekudoksen, aiheuttaen tulehduksia ja lopulta valtimoplakin, suom. huom.) Sydän- ja verisuonitautilääkkeiden valmistajat tiesivät, että he menettäisivät vähitellen triljoonien dollarien arvoiset lääkemarkkinat. Näiden oireisiin kohdistuvien lääkkeiden monen triljoonan dollarin arvoiset globaalit markkinat romahtaisivat väistämättä, kun miljoonat ihmiset saisivat tietää, että vitamiinit ja muut välttämättömät ravinteet ratkaisevat sydän- ja verisuonitautiepidemian.

Tämä on tausta sille, miksi lääketeollisuus kuluttaa satoja miljoonia dollareita vastustaessaan luonnollista vaihtoehtoa, solulääketiedettä ja mainostaa lääkkeitä, jotka eivät paranna vaan aiheuttavat uusia sairauksia kuten syöpää.

Ravintolisäsuositukset potilaille, joilla on korkea kolesteroli ja muita aineenvaihduntahäiriöitä

Ravintolisäsuositusteni lisäksi kehotan potilaita, joilla on kohonnut kolesteroli ja muita aineenvaihdunnan häiriöitä, ottamaan seuraavia bioenergiatekijöitä suurempina annoksina.
  • C-vitamiini: suojaamaan ja parantamaan luonnollisella tavalla valtimoiden seinämiä, vähentämään lisääntynyttä kolesterolin tuotantoa ja muita toissijaisia riskitekijöitä maksassa ja alentamaan näiden toissijaisten riskitekijöiden määrää veressä
  • E-vitamiini veren rasvojen ja miljoonien solujen antioksidanttisuojaukseen
  • B1-vitamiini soluaineenvaihdunnan optimointiin ja erityisesti bioenergian toimittamiseen
  • B2-vitamiini soluaineenvaihdunnan optimointiin ja erityisesti bioenergian toimittamiseen
  • B3-vitamiini kohonneen kolesterolin ja lipoproteiinien tuotannon alentamiseen maksassa
  • B5-vitamiini solujen aineenvaihduntamolekyylin keskeistä rakennekomponenttia (koentsyymi A) varten ja optimaaliseen rasvamolekyylien palamiseen aineenvaihdunnassa
  • B6-vitamiini, biotiini ja foolihappo homokysteiinin riskitekijöiden lisääntymisen ehkäisemiseen ja solujen aineenvaihdunnan optimointiin
  • Karnitiini rasvojen soluaineenvaihdunnan optimointiin ja triglyseriditason alentamiseen.
(Etsi luontaistuotekaupasta B-monivitamiiniyhdistelmä, jossa kunkin B-vitamiinin pitoisuus on 100 mg:n luokkaa, niin selviät yhdellä purkilla. C- ja E-vitamiini sekä karnitiini ovat eri purkeissa.
Paljon tutkimuksiin perustuvaa tietoa sydän- ja verisuonitautien itsehoidosta löytyy tri Tolosen sivuilta.
Räväköitä kannanottaja terveyden huollon tilasta on tri Antti Heikkilän sivustolla.)

Suomennos Jussi Yli-Panula

Lähde Miksi eläimet eivät saa sydänkohtauksia, mutta ihmiset saavat - Löytö, jolla sydäntauti voitetaan (Matthias Rath, M.D.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti