torstai 20. joulukuuta 2018

MOT Salvaa syöpälääkkeeksi - palaute

Kommenttini koskee MOT:n ohjelmaa 15.10.2018 Salvaa syöpälääkkeeksi https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/10/15/salvaa-syopalaakkeeksi-kasikirjoitus
Varsinainen ohjelma Yle Areenassa
https://areena.yle.fi/1-4303248

Ohjelmassa hämmästellään muun muassa aprikoosinsiemenien käyttöä syövän vaihtoehtohoitona. Kohdistan mielipiteeni vain tähän osaan ohjelmaa, silti kommentistani tuli pitkähkö.

Ohjelmassa esiintyy itsehoitoja syöpään monipuolisesti käyttävä Krister. 

Krister ”Saadakseni B17-vitamiinia söin ja syön yhä aprikoosinsiemeniä. Aamuin ja illoin 10 - 15 siementä.”

MOT Veera Salminen (syöpälääkäri, TAYS) ”Kuulostaa aika korkealta annokselta, koska Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto on määritellyt, että noin 20 aprikoosinsiementä päivässä voi aiheuttaa aikuiselle akuutin syanidimyrkytyksen oireita. Ja amerikkalainen viranomainen puolestaan sanoo, että 30 voi olla jo tappava annos aikuiselle.”

Kommentti (Jussi Yli-Panula, YP) Aprikoosinsiemenistä valmistettu amygdaliini/laetrile/B17-vitamiini kiellettiin jo 1970-luvulla. Kiellon takana olivat FDA, Amerikan lääkäriliitto ja Amerikan valtio. Oli aivan ilmeistä, että tämä epäpyhä allianssi pelkäsi laetrilen aiheuttavan loven syöpäteollisuuden voittoihin. FDA kunnostautuukin lähinnä lääketeollisuuden etujen ajajana, vaikka sen tehtävä alun perin oli kuluttajien edunvalvonta. Kun turvallista laetrileä (ravintolisä) ei enää saanut käyttää, jäljelle jäi vain aprikoosinsiemenet, jotka ovat Kristerin ja muiden syöpäohjelman osana. Irrottamalla suuremmasta asiayhteydestään ja taivastelemalla näiden siemenien sisältämän syanidin vaarallisuudella MOT:n ja Veera Salmisen agendana on syövän itsehoitojen kyseenalaistaminen ja halventaminen.

Noin 30 aprikoosinsiementä päivässä on määrä, joka on yleisesti osoittautunut turvalliseksi. Yliannostuksesta elimistö ilmoittaa pahoinvoinnilla. Pelottelijat keskittyvät aprikoosinsiemenien (laetrilen) sisältämään pieneen määrään syanidia. He eivät joko tunne tai tunnusta amygdaliinin toimintatapaa tai siitä annetaan puutteellista tietoa tai totuus salataan tarkoituksellisesti. Näyttää, että tällaisen johdattelun taustalla on pelkästään lääketeollisuuden pohjaton ahneus. Suuri yleisö on taipuvainen ottamaan peloittelun todesta varsinkin, jos “erotuomarilla” on valkoinen takki ja stetoskooppi. Aprikoosinsiemeniä on satoja vuosia käytetty ravintona ja parantavien ominaisuuksiensa vuoksi. Liikaa nautittuna mikä tahansa aine on myrkyllistä, jopa hengenvaarallista, ääriesimerkkinä vaikkapa epidemiaksi äitynyt opioidien väärinkäyttö.

Krister ”Niin, mutta kuolemansairas ei kysele viranomaisten näkemyksiä vaan tarttuu jokaiseen oljenkorteen.” 

MOT Veera Salminen ”Amygdaliini todettiin jo noin sata vuotta sitten haitalliseksi ja tehottomaksi syövän hoidossa. Silti se on varsinkin USA:ssa putkahdellut esiin aika ajoin, ja sille on keksitty uudenlaisia, väitettyjä, oletettuja toimintamekanismeja. Ja tämän markkinoimiseksi sille myös keksittiin nimitys B17-vitamiini.”

Kommentti YP Amygdaliíni, B17-vitamiini ja laetrile merkitsevät usein samaa asiaa. 
Syanidi kohdistuu vain syöpäsoluihin, joissa laukaisijana toimii syöpäsolun glukosidaasi. Terveet solut eivät sisällä glukosidaasia, joten syanidin vapautumista ei tapahdu.
Amygdaliinia esiintyy luonnostaan pähkinöissä, manteleissa ja monien hedelmien siemenissä ja erityisesti aprikoosinsiemenissä.

Ensimmäisenä amygdaliinin tunnistanut Dr. Eugene Krebs nuorempi antoi tälle aineelle nimen B17-vitamiini, koska se kemialliselta rakenteeltaan muistutti lähinnä B-monivitamiinia. 

Laetrile on amygdaliinin tiivistetty, puhdistettu muoto, joka on tarkoitettu käytettäväksi laboratoriotutkimuksissa ja syöpähoidossa.

Tiettyjen ravintolisien kanssa laetrile muodostaa tehokkaan syöpähoidon samalla kun se vahvistaa kehon immuniteettijärjestelmää. Laetrile on osoittautunut olevan yksi tehokkaimmista ja kiistanalaisimmista syövän luontaishoidoista. Seikoista, jotka johtivat laetrilen kieltämiseen voi lukea https://terveystuuletusta.blogspot.com/2018/05/laetrile-syopahoidon-salailu.html

Dr. Binzelin kirjassa Hengissä ja terveenä on myös laetrile-tutkimus. Uusimpiin kuuluu 2014 Saksassa tehty tutkimus Laetrile Stops Cancer Growth (linkki jutun lopussa).

Veera Salminen Kaksi kolmasosaa Suomen kaikista syöpäpotilaista paranee nykyään lääketieteellisellä hoidolla. Useampi kuin koskaan aiemmin.

Kommentti YP “Syöpäkasvaimen kutistaminen saattaa tarjota tilapäisen helpotuksen, mutta se ei tarjoa pitkäaikaista paranemista, ellei syövän kantasoluja eliminoida”, sanovat Stanfordin lääketieteellisen oppilaitoksen tutkijat.
Tämä on itse asiassa yksi pääsyistä, miksi perinteiset syöpähoidot eivät estä syövän uusiutumista kuukausia tai vuosia myöhemmin. Journal Clinical Oncology -lehdessä julkaistun 14-vuotisen tutkimuksen mukaan viiden vuoden elinaika sytostaatteja käyttävillä syöpäpotilailla oli vain 2,1 %. (The Truth About Cancer)

Viisi tosiasiaa laetrilestä

  1. Terveet solut sisältävät rodaneesi-nimistä entsyymiä. Syöpäsoluissa rodaneesia ei ole. Niissä on betaglukosidaasia, entsyymiä, joka laukaisee bentsaldehydin ja syanidin tuloksena syöpäsoluja tuhoava täsmämyrkky.
  2. Dr. Antonio Jimenezin mukaan laetrilellä on useita positiivisia vaikutuksia. Välittömän syövän vastaisen vaikutuksen lisäksi sillä on muun muassa kipuja lievittäviä ominaisuuksia. Hän kuvaa laetrileä turvallisena, tehokkaana osana kokonaisvaltaista syöpähoitoa.
  3. Amygdaliinia saa ensisijaisesti aprikoosinsiemenistä, jotka luonnontuotteina ovat FDA:n kieltojen ulottumattomissa. Syöpäpotilaille Dr. Jimenez suosittelee 20-40 siementä päivässä.
  4. Vuonna 1974 tiedekirjoittaja Ralf Moss tuli Memorial Sloan-Kettering Cancer Centerin palvelukseen. Keskukselle oli annettu tehtäväksi testata laetrileä. Lue lisää laetrilen vaiheista http://terveystuuletusta.blogspot.com/2015/10/luonnon-salainen-vitamiini-syopaan.html
  5. Laetrile on kielletty, mutta se on laillista Meksikossa, missä useat klinikat käyttävät sitä.
Kuinka laetrile toimii syöpää vastaan
Laetrile tappaa syöpäsoluja ja vahvistaa immuniteettijärjestelmää kahdella eri tavalla.
Amygdaliini koostuu glukoosista ja kahdesta toksisesta aineesta bentsaldehydi ja syanidivety. Terveet solut sisältävät rodaneesi-nimistä entsyymiä. Rodaneesi suojaa soluja neutraloimalla amygdaliinin sisältämän bentsaldehydin ja syanidin muuttaen ne hyödyllisiksi ravinneyhdisteiksi muun muassa tiosyanaatiksi, joka tunnetaan luonnollisena verenpaineen säätelijänä. Se osallistuu myös B12-vitamiinin tuotantoon.

Syöpäsoluissa ei kuitenkaan ole rodaneesia. Sen sijaan niissä on betaglukosidaasi-entsyymiä. Betaglukosidaasi laukaisee bentsaldehydin ja syanidin tuottaen täsmämyrkyn, joka tappaa syöpäsolun. Griffin selittää tämän tapahtuman yksityiskohtaisemmin kirjassa World Without Cancer.

On vielä toinenkin tapa, jolla keho taistelee syöpää vastaan, nimittäin terveen immuniteetin kautta. Vuorokaudessa syntyy normaalisti noin 100 miljardia uutta valkosolua. Nämä solut etsivät ja tuhoavat kaiken keholle haitallisen. Syöpäsoluja peittää ohut proteiinikerros, jolla on negatiivinen sähkövaraus. Tämä varaus hylkii negatiivisesti varautuneita valkosoluja. Onneksi haima tuottaa riittävän määrän entsyymejä, jotka kykenevät syövyttämään tämän suojakalvon mahdollistaen valkosolujen hyökkäyksen syöpäsolujen kimppuun. Mutta, jos haima on heikko tai epäterve tai syöpä kasvaa liian nopeasti, nämä entsyymit eivät ehdi mukaan. Tällöin laetrile tulee mukaan toimien haimaentsyymien kanssa syöpää vastaan samalla, kun se vahvistaa immuniteettijärjestelmää.

Yksi laetrilehoidon positiivisista sivuvaikutuksista on, että kehossa syntyy enemmän B12-vitamiinia. Lisäksi laetrilehoitoa on hyvä täydentää C-vitamiinilla. C- ja B12-vitamiini voivat yksistään olla syöpähoitoja.

Dr. Antonio Jimenez, Hope4Cancer instituutin perustaja ja lääketieteellinen johtaja Meksikossa sanoi, että suoran syövän vastaisen ominaisuuden lisäksi laetrilellä on useita positiivisia vaikutuksia. Se lievittää kipuja ja lisää hyvinvointia. Hän kuvaa laetrileä turvallisena, tehokkaana tekijänä kokonaisvaltaisessa syöpähoidossa.

Kirjassaan World Without Cancer Edward G. Griffin kirjoittaa: “B17:n positiivisia sivuvaikutuksia: ruokahalu paranee, paino lisääntyy, verenpaine laskee, hemoglobiini paranee ja punasolut lisääntyvät, kipu lakkaa tai lievittyy ilman lääkkeitä, vastustuskyky muita sairauksia vastaan paranee. Kun laetrile tuhoaa syöpäsoluja, se samalla ravitsee terveitä soluja.”

Mistä laetrileä eli amygdaliinia/B17-vitamiinia saa
Yhdysvalloissa FDA on tehnyt laetrilen hankkimisen lähes mahdottomaksi, mutta aprikoosinsiemeniä saa laillisesti. Meksikossa laetrileä saa suonensisäisesti annettavana nesteenä ja tablettina. Amerikkalaiset matkustavatkin suurin joukoin Meksikoon hoitoon.
Laetrile on laillista myös Saksassa ja osissa Aasiaa. Suonensisäinen laetrile näyttää myös olevan vapaa myrkyllisyydestä. Ongelmia saattaa ilmetä, jos potilas käyttää liian monta aprikoosinsiementä. Myrkyllisyys ilmenee pahoinvointina, oksenteluna, päänsärkynä, kuumeena ja saamattomuutena. Tällöin siemeniä syödään vähemmän. (Huom. sytostaatitkin aiheuttavat voimakasta pahoinvointia, silti asiasta ei tehdä sen kummempaa numeroa.)

National Cancer Instituten entinen sytokemiaosaston johtaja Dr. Dean Burk on henkilökohtaisesti tutkinut B17-vitamiinia. Hän kuvasi tätä ainetta: ”Kun lisäämme laetrileä syöpäviljelmään, näemme syöpäsolujen kuolevan kuin kärpäset edellyttäen, että mukana on myös glukosidaasi-entsyymiä.”
B17-vitamiinin toimintatavasta on erinomainen kliininen analyysi kirjassa B17 Metabolic Therapy — In The Prevention And Control Of Cancer. Dr. Burk sanoi myös, että todiste laetrilen tehosta on esitetty ainakin viidessä riippumattomassa laitoksessa kolmessa maassa.

Laetrilen kanssa käytetään tavallisesti useita ravintolisiä sekä entsyymejä trypsiini ja chymotrypsiini. Nämä entsyymit mahdollistavat laetrile-molekyylien vaikutuksen täydellä teholla. Tästä ravintoterapiasta voi lukea Dr. Philip Binzelin kirjasta Alive and Well. Suomeksi kirja on ilmestynyt nimellä Hengissä ja terveenä - lääkärin kokemuksia ravintoterapiasta syöpäpotilaiden hoidossa. Tämän 119-sivuisen kirjasen painos on loppunut, mutta pyynnöstä lähetän sen
ilmaiseksi PDF:nä sähköpostin (lootuskirja@kolumbus.fi) liitteenä. Vaikka kirja ilmestyi suomeksi jo 2001, Binzelin sanoma on edelleen hämmästyttävän ajankohtainen.

Dr. Binzel joutui koko uransa ajan vainon kohteeksi Amerkan lääkäriliiton, FDA:n ja Amerikan valtion taholta. Kirja on lohdullista luettavaa sikäli, että Binzel voitti kaikki häntä vastaan nostetut oikeustoimet. Binzelin potilaista 83 % oli elossa 19 vuotta syöpädignoosin jälkeen. Laetrilen ohella Binzel käytti useita ravintolisiä sekä kahta entsyymiä. Ravintoterapia on Hengissä ja terveenä -kirjan sivulla 77.

Uusimpia laetriletutkimuksia: New Laetrile study in Germany (August 2014): "Stops Cancer Growth" https://www.change.org/p/requesting-that-sloan-kettering-cancer-center-acknowledge-their-positive-laetrile-studies/u/8035905
Yleistä pohdiskelua
Jutustani (linkkitiedostoineen) tuli näin pitkä johtuen osittain siitä, että itsehoidoissa käytetyistä aineista lääkärit tavallisesti sanovat, että niiden “tehosta ei ole näyttöä”. Tällä tavalla kiusallisesta aiheesta päästään eroon ilman perusteluja. Näin siitäkin huolimatta, että yhä useammat ihmiset saavat syöpädiagnoosin. Vuonna 1972, jolloin sota syöpää vastaan julistettiin, syöpään sairastui noin yksi kymmenestä, kun suhde on nyt noin yksi kolmesta. Syöpäkuolleisuus lisääntyy, vaikka viralliset hoidot ovat kiistatta parantuneet näiden vuosien aikana. Pitäisikö koululääketieteen “nöyrtyä” ottamaan rinnalle vaihtoehtoisia hoitoja - vaikka vain kokeiluna? Merkitsisikö tämä pikkusormen antamista...? Suostuisiko lääketeollisuus, kun esimerkiksi insuliinipotentaatiohoidossa sytostaatin osuus on vain noin 20 %. Hoito tehostuisi ja sivuvaikutukset olisivat minimaaliset. Hiukset säästyisivät! Entä voisiko sytostaatin kanssa käyttää kurkumiinia, jonka on yksistäänkin todettu olevan lähes syöpälääkkeen veroinen? Kyse olisi siis rinnakkaiselosta, jonka toteuttamiseksi olisi tehtävä myönnytyksiä. Koko terveyden huolto hyötyisi. Lukija osaa päätellä kummalle osapuolelle se olisi helpompaa.

Tässä vain viitteellisiä ajatuksia maallikolta, jonka mielestä vastakkainasettelusta pitäisi päästä. Vastakkainasettelu alkoi jo 1900-luvun alussa. Lue http://terveystuuletusta.blogspot.com/2015/11/terveydenhuollon-ja-laakekartellien.html

Lopuksi hatunnosto ohjelmassa esiintyneille Kristerille, Marialle, Karitalle, Marille ja Ann-Katrille rohkeasta ulostulosta. Olette tienraivaajia! Muutos lähtee ruohonjuuritasolta.


Lähde Cancer Tutor
Jussi Yli-Panula
Vaasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti