sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Budwigin syöpädieetti

Miksi palaan vielä Buwigin ohjelmaan syövän ehkäisyssä ja hoidossa? Siksi, että se on halpa ja yksinkertainen toteuttaa kotona. Siinä käytetään tavallisia elintarvikkeita - raejuustoa ja pellavansiemenöljyä - joten hyödyn tavoittelu kaupallisesti ei ole mahdollista.
Budwigin ohjelmaa käsitellään myös seuraavissa artikkeleissa:
Tohtori Johanna Budwigin syöpädieetin kehitti saksalainen biokemisti ja lääkäri Johanna Budwig 1950-luvulla. Tohtori Budwig keksi, että syöpäpotilailla on aina suuri fosfatidien ja lipoproteiinien puutos. Terveillä ihmisillä tällaista puutosta ei ole. Tämän puutteen seurauksena solujen happipitoisuus on alentunut. Niinpä Johanna Budwig kehitti yksinkertaisen ruokavalion palauttamaan hapen soluihin. Hän havaitsi, että tyydyttyneet rasvat eivät sisältäneet Pi-elektroneja. Pi-elektronit muistuttavat sytytystulppia, jotka edistävät soluhengitystä. Pi-elektronit tekevät soluille mahdolliseksi ottaa ja kuljettaa happea sekä poistaa kuona-aineita. Tohtori Budwig keksi, että tyydyttämättömät rasvat ja pellavansiemenöljy muodostavat parhaan Pi-elektronien lähteen. Nämä tyydyttämättömät rasvahapot (linoleeni- ja linoleiinihappo) eivät vain palauta happea kehon soluihin, vaan ne korjaavat kaikkien solujen rasvakalvot ja tekevät sen poistamalla ratkaisevan tärkeiden fosfatidien ja lipoproteiinien vajauksen. Näistä syövässä on aina suuri puutos.

Yksi ongelma kuitenkin oli. Kuinka Johanna Budwig voisi saada pellavansiemenöljyn tyydyttämättömät rasvahapot syöpäpotilaiden soluihin? Ainoastaan vesiliukoiset yhdisteet voivat päästä soluihin ja hyväkään rasvaliukoinen öljy ei siksi pääse soluihimme. Monia vuosia kestäneiden kliinisten tutkimusten jälkeen tohtori Budwig keksi, että yhdistämällä pellavansiemenöljyn ja raejuuston rikkipitoiset aminohapot pellavansiemenöljy muuttuisi vesiliukoiseksi ja käyttökelpoiseksi soluille. Raejuuston merkitys Budwigin dieetissä on korostunut viime aikoina. Raejuusto ei ainoastaan muuta pellavansiemenöljyä vesiliukoiseksi vaan se palauttaa hapen soluihin estämään syöpämutaatioita. Se sisältää kaksi ainetta, jotka estävät syöpää parhaalla mahdollisella tavalla.

Ensimmäinen aine on rikki. Rikki auttaa puhdistamaan kehoa ja estämään syöpäsolujen kasvua. National Cancer Instituten mukaan rikkiyhdisteet altistavat solut solujakautumistuotteiden aiheuttamalle stressille. Koska syöpäsolut jakautuvat hyvin nopeasti, ne aiheuttavat enemmän stressitekijöitä kuin normaalit solut. Siis rikkiyhdisteet vaurioittavat syöpäsoluja paljon enemmän kuin normaaleja soluja. Toinen raejuustoheran aine
(nestemäinen osa) on oikeakierteinen maitohappo. Tämä maitohapon positiivinen muoto suurina annoksina normalisoi solun pH:n terveelle 7,4:n tasolle, mikä on ratkaisevan tärkeä syövästä toipumisessa.

Toiseksi, pH:n normalisoiminen edistää adrenaliinin tuotantoa ehkäisemällä glukoosin kertymistä soluihin. Glukoosin kertymisen ehkäiseminen on olennainen syövästä toipumisessa, kun hiivasienen kaltaiset bakteerit käyttävät glukoosia ravinnokseen ja rikkovat solun Krebsin syklin (happisykli), jolloin solut muuttuvat syöpäsoluiksi.

Kolmanneksi, raejuustoheran oikeakierteinen maitohappo neutraloi kasvaimen toksisen vasenkierteisen maitohapon myrkyttömään raseemiseen muotoon. Tämä on erittäin tärkeää, koska se poistaa virikkeen solujakautumisen lisääntymiseltä. Neljänneksi, raejuuston hera ehkäisee tehokkaasti mikrobeja ja viruksia. Heran laktoferriini ja laktoferrisiini ehkäisevät bakteereja, hiivaa, sieniä ja protozoaloisia.

Kun normaalit solut menettävät kyvyn happiaineenvaihduntaan viruksista, bakteereista, hiivasienistä johtuen (muuttaen solut syöpäsoluiksi), näiden mikrobien tuhoaminen on ensiarvoisen tärkeää syövästä toipumiselle. Viimeksi, raejuustohera edistää monien eri immuunipuolustussolujen kuten lymfosyyttien, makrofagien/monosyyttien, humoraalisen immuunivasteen ja vasta-ainevasteen kasvua.

Syövän vaihtoehtohoidon asiantuntijat pitävät Budwigin dieettiä ensisijaisena syöpädieettinä nykymaailmassa ja he eivät ole yksin. Johanna Budwigin dieetin teho hoitaa aggressiivisiakin syöpiä, kuten aivosyöpää, on niin vakuuttava, että sen osatekijöitä pellavansiemenöljyä ja raejuustoheraa tutkitaan nyt Yhdysvaltojen hallituksen toimesta tavoitteena määrittää sen syövän vastaiset edut. Erinomaisia tuloksia on jo nähtävissä kliinisissä tutkimuksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti