maanantai 5. joulukuuta 2016

17 syytä puhdistaa keho sitruunavesi- ja cayennepippurijuomalla

Muutamia vuosia sitten sitruuna- ja cayennedieetti oli kuuluisuuksien keskuudessa valtavan suosittu laihdutuskeinona. Ruokavalio koostui hunajalla makeutetusta sitruunavedestä mausteena ceyennepippuri. Puhdistavan vaikutuksen saamiseksi suositeltiin, että pelkästään tätä tulisi nauttia 10 päivän ajan. Kuuri johti luonnollisesti nopeaan painonputoamiseen, mutta useimmille siitä ei ollut pitkäaikaista hyötyä.

Useimpien ruokavalioitten tapaan vähemmän äärimmäinen menetelmä on usein tehokkaampi ajan pitkään. Cayennepippurin ja sitruunan ominaisuudet ovat ihanteellisia kehon puhdistukseen, kun niitä käytetään täydentämään terveellistä elämäntapaa. Sitruunavedestä, hunajasta ja cayennepippurista koostuva juoma, jota nautitaan päivittäin voi tarjota runsaasti hyötyjä osana terveellistä ruokavaliota.

Tämän luonnollisen eliksiirin terveyshyödyt johtuvat paljolti sitruunan ja cayennepippurin vahvoista vaikuttavista ainesosista. Sitruuna sisältää noin 8 % sitruunahappoa, jota on historiallisesti käytetty luonnollisena säilöntäaineena. Sitruunahappo edistää sujuvaa ruoansulatusta, auttaa hajottamaan munuaiskiviä ja kehon emäksisöimistä.

Cayenne täydentää oman uskomattoman terveyspakkauksensa kapsaisiinin avulla, yhdisteellä, joka on saanut merkittävää huomiota tiedemaailmassa. Kapsaisiinin on todistettu hoitavan kaikkea päänsärystä nivelkulumaan. Tutkimus jatkuu paljastaen joka vuosi lisää ihmeitä tästä antioksidantista.

Yksittäisiltä ainesosiltaankin sitruuna ja cayenne ovat huomionarvoisia, mutta yhdessä ne tarjoavat todella ravitsevan terveysjuoman. Tässä on 17 syytä puhdistaa elimistö juomalla joka päivä sitruunavettä cayennepippurin kanssa.

Sitruuna- cayennepippurijuoma...
  1. vahvistaa immuniteettia
    Sitruunat sisältävät suuren määrän C-vitamiinia, joka vahvistaa immuniteettijärjestelmää. Cayennepippuri sisältää kapsaisiini-nimisen ainesosan, jolla on myös immuniteettia vahvistavia ominaisuuksia. Vuonna 1998 the International Journal for Vitamin and Nutrition Research -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kapsaisiinilla ruokituilla hiirillä oli parempi immuunivaste kuin niillä, jotka eivät saaneet kapsaisiinia.
  2. stimuloi maksaa
    Sitruunassa ja cayennepippurissa oleva vitamiini- ja kivennäisyhdistelmä edistää maksan toimintaa. Yhdistelmä antaa maksalle oikean ravinneyhdistelmän, joka puhdistaa maksasta vahingollisia aineita, kuten sokeria ja alkoholia.
  3. auttaa ruoansulatusta
    Cayennepippuri parantaa ruoansulatusjärjestelmää ja suolistoa. Se voi rauhoittaa ilmavaivoja, vatsan happamuutta ja muita ruoansulatusongelmia. Sitruuna edistää myös luonnollisella tavalla ruoansulatusjärjestelmää ja tasapainottaa kehon happamuutta. Sitruunamehun juominen voi vähentää myös närästystä ja happamia röyhtäisyjä.
  4. suojaa bakteereilta
    Cayenne ja sitruuna ovat molemmat  vahvoja liittolaisia bakteereja vastaan. Sitruunan ja cayennen ominaisuudet ovat niin vahvoja, että niitä voidaan käyttää bakteereja vastaan. Sitruunamehun juominen cayennen kanssa voi estää sairastumisia. Jos satut saamaan infektion, sitruunan ja cayennen yhdistelmä voi vähentää oireitasi.
  5. alentaa verenpainetta
    Cayenne stimuloi verenkiertoa, mikä voi auttaa pitämään verenpaineen normaalina. Se saattaa jopa ehkäistä yleisiä sydänvaivoja, jotka voivat johtaa vakaviin sairauksiin. Cayenne vahvistaa verisuonia, pitää veren liikkeessä tehokkaasti ja kolesterolitason matalana.
  6. hillitsee mielihalujaSitruunalla on ruokahalua hillitseviä ominaisuuksia, jotka voivat myös vähentää sokerinhimoa päivän kuluessa. Cayenne edistää aineenvaihduntaa polttamalla rasvaa samalla, kun se hillitsee ruokahalua. Yhdistelmä on vaivaton apu painonpudotukseen. Se vahvistaa kehoa säilyttämään terveellisen painon ja hillitsee liikasyöntiä.
  7. auttaa lymfan terveyttä
    Cayenne on yleisvahvistaja. Se vahvistaa soluja toimimaan tehokkaammin. Tämä ei vain paranna verenkiertoa vaan myös lymfajärjestelmän terveyttä.
  8. mahdollisesti ehkäisee syöpää
    Sitruunalla ja cayennellä on lyhytaikaisia ja pitkäaikaisia hyötyjä. Vuonna 1998 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että kapsaisiinilla on 22  syöpää ehkäisevää ominaisuutta. Joidenkin tutkimusten mukaan kapsaisiinin nauttimisella on yhteys keuhkosyövän vähenemiseen.
  9. ehkäisee viruksia
    Sitruunalla ja cayennellä yhdessä on ominaisuuksia, jotka rauhoittavat virusinfektioita, erityisesti kurkkukipuja. Sitruuna vahvistaa immuniteettijärjestelmää. Cayennessä on yhdisteitä, jotka rauhoittavat kurkkukipua ja vähentävät tukkoisuutta. Tämä juoma on ihanteellinen vilustumis- ja flunssa-kautena.
  10. parantaa ientulehdustaSitruuna sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka voi tehota ientulehdukseen. Useimmat aikuiset kärsivät C-vitamiinin puutteesta ruokavaliossa, mikä voi aiheuttaa bakteerien leviämisen suussa. Tutkijat ovat todenneet, että cayennepippurin kapsaisiini liittyy hammassäryn vähenemiseen.
  11. rauhoittaa mahasuolikanavaa
    Cayennen juominen voi auttaa lievittämään mahan ja suoliston ärsytystä. Se vähentää tulehdusta ja muita ärsytysreaktioita ruoka-allergioihin tai ruoansulatuksen heikentymiseen. Tämä merkitsee, että cayennen lisääminen voi auttaa helpottamaan vatsavaivoja, alentamaan (tai jopa poistamaan) mahahaavoja ja avaamaan tukkoisia hengitystiehyeitä. Sitruunamehun atomirakenne muistuttaa mahan ruoansulatusyhdisteiden rakennetta. Sitruuna- ja cayennepippurimehun juominen voi itse asiassa auttaa mahaa tuottamaan enemmän sappinestettä, jolloin ruoka liikkuu mahan kautta tehokkaammin. Tämä vähentää aikaa, jonka ruoka viipyy mahassa estäen tiettyjä proteiineja sisältävien ruokien mädäntymisen suolistossa. Tuloksena on vatsan ärsytysten ja mahahaavojen riskin väheneminen ja viime kädessä parempi suhde ruokaan.
  12. lievittää kipuaCayennepippurin kyky ratkaisevasti vähentää hermo- ja nivelkipua on ollut merkittävän tieteellisen tutkimuksen kohteena. Cayenne pystyy tähän vähentämällä kehon mastosoluja, jotka liittyvät tulehdukseen ja kipuun. Cayennepippurissa esiintyvä kapsaisiini estää tehokkaasti kehon aine-P:n tuotannon, yhdisteen, joka aktivoi kipumekanismin aivoissa. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että ammentamalla loppuun kehon aine-P:n potilaat havaitsivat, että niin nivel- kuin hermosärky vähenivät merkittävästi. Tutkimukset osoittavat myös, että nauttimalla cayenne- ja muita tulisia pippureita joka päivä voi ratkaisevasti vaikuttaa selkäkipuun. Sitruuna muodostaa hyvän parin cayennen kanssa kivun lievityksessä, koska ne tehokkaasti estävät tulehduksia. Koska tulehdus kuuluu kivun päämarkkereihin, sitruunan käytön lisääminen elämässäsi voi olla vain hyvä asia!
  13. pitää ihon terveenäSitruunoiden ihoa parantavat kyvyt ovat legendaariset. Pikainen Google-haku näyttää satoja luonnollisia hoitoja kuivasta, kutiavasta ihosta vakaviin ihosairauksiin kuten psoriasis tai ekseema. Monet eduista ovat peräisin sitruunan korkeasta C-vitamiinipitoisuudesta, joka on tunnettu antioksidantti ja vapaiden radikaalien kaappaaja. Koska vapaiden radikaalien aiheuttamat vauriot heikentävät ihon terveyttä, enemmän C-vitamiinia sitruunan kanssa merkitsee nuorekkaampaa ihoa.
    Cayenne ei tosin ole täynnä C-vitamiinia, silti ihmiset ovat käyttänet sitä satoja vuosia hoitona erilaisiin ihovaivohin. Näitä ovat käärmeenpuremat, hiertymät, avohaavat, hyttysten puremat ja kaikki siltä väliltä.
  14. estää verihyytymiä
    Kuten monet tietävät, verihyytymät voivat olla hyvin vaarallisia, jos ne jäävät diagnosoimatta. Näin tapahtuu, kun valtimoihin ja verisuoniin tulee tukkeumia, jotka rajoittavat verenvirtausta ja nälkiinnyttävät kehon hapesta ja ravinteista. Cayenne saattaa auttaa vähentämään verihyytymien vaaraa johtuen suuresta kapsaisiinin määrästä. Tämän ihmeellisen yhdisteen uskotaan poistavan valtimoita ahtauttavia rasvakertymiä sekä laajentavan valtimoita ja verisuonia poistamalla mahdollisia hyytymiä.
  15. auttaa painonpudotusta
    Vaikka cayenne ei ehkä ole laihduttamisen graalin malja, se antaa varmasti lupauksia ruokahalun vähentäjänä ja painonpudotuksen nopeuttajana. Vuonna 2009 the Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että kapsaisiini “hillitsi nälkää ja lisäsi täyteläisyyden tunnetta” tehden siitä hyödyllisen liittolaisen kamppailussa painon pudottamisen kanssa. Sitruuna voi olla myös mainio tapa pitää paino kurissa johtuen sen ruoansulatusta tukevista ominaisuuksista. Aamuinen sitruunan juominen lisää sappinestettä, mikä takaa, että ruoansulatus kykenee paremmin hajottamaan ravintoa. Tämä tarkoittaa, että jokaisessa suupalassa hyödynnetään enemmän ravinteita. Sen tähden ei tarvitse syödä niin paljon kylläisyyden säilyttämiseksi. Lisäksi, tutkijat ovat osoittaneet sitruunan merkittävästi alentavan verensokeripiikkejä runsaasti hiilihydraatteja sisältävän aterian jälkeen alentaen näin lihomisen vaaraa.
  16. antaa potkua
    Onko aamulla alkuun pääseminen kamppailua ilman yhtä tai useampaa kupillista vahvaa kahvia? Vaikka tietyn tyyppiset kahvit ovat hyväksi, kahvia tulisi juoda vain kohtuullisesti ja pysytellä hyvissä laaduissa.
    Erinomainen, terveellinen vaihtoehto on sitruunamehu ja cayennepippurijuoma heti aamulla. Sitruuna auttaa parantamaan energiatasoa tarjoamalla keholle runsaasti negatiivisesti varautuneita ioneja. Kun nämä ionit pääsevät ruoansulatuskanavaan, ne antavat lähes välittömän energialähteen ilman kofeiiniin tai sokeriin liittyviä jälkivaikutuksia.
    Ja vielä, cayennepippurissa esiintyvä kapsaisiini näyttelee tärkeää roolia lämmöntuotossa. Tämä on prosessi, jolla keho muuntaa energian lämmöksi. Parempi lämmöntuotto merkitsee enemmän lämpöä, mikä taasen parantaa ruoansulatusta ja lisää energiaa.
  17. lievittää päänsärkyjä
    Jos kärsit jatkuvasti lamaannuttavista migreenipäänsäryistä, käytät joko reseptilääkkeitä tai vetäydyt pimeään huoneeseen. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei ole paras mahdollinen. Näistä lääkkeistä saa usein haittavaikutuksia. Sitä paitsi aina ei ole aikaa vetäytyä pimeään huoneeseen aina päänsäryn iskiessä!
    Tutkimusten mukaan cayennepippuri kykenee merkittävästi vähentämään migreenejä ja rypälepäänsärkyjä johtuen sen kyvystä heikentää kehon aine-P:n tuotantoa. Näin tapahtuu, kun cayennen sisältämä kapsaisiini simuloi kivuntunnetta jossakin toisessa kehon osassa ja lopulta köydyttää aine-P:n ja siten vähentää kipua tai jomotusta päässä.
Juo sitruunaa ja cayennepippuria päivittäin heti aamulla saadaksesi kaikki hyödyt, joita ne tarjoavat. Me emme suosittele äärimmäistä dieettiä, jossa juodaan pelkästään sitruunavettä ja cayenneä. Tämä ei ole terveellinen tapa laihtua tai puhdistautua eikä se saisi olla ainut ravintolähteesi päivän aikana. Tasapainota kehoa puhdistavan juomasi terveellä ruokavaliolla, jossa on runsaasti vihanneksia ja hedelmiä ja voit paljon paremmin käden käänteessä.

Liivi Hess
http://www.thealternativedaily.com

Suomennos Jussi Yli-Panula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti